Glas Javnosti

ZDRAVKO MAMIĆ OTVORENO O PEVANJU DINAMOVE PESME KOJU SU USTAŠE PRISVOJILE: U Beogradu su cele Terazije aplaudirale! (VIDEO)

Fudbal
Autor: Glas javnosti

Zdravko Mamić je milionskim transferima stekao veliko poštovanje ljubitelja fudbala na Balkanu, a ako na to dodamo i veliki broj narodski rečeno "gafova", postao je jedna od omiljenih javnih figura balkanske estrade.

U Hrvatskoj protiv Mamića je u toku postupak zbog brojnih finansijskih malverzacija, zbog čega je otišao u Međugorje, a legendarni prvi čovek zagrebačkog Dinama ističe da je Jugoslavija bila "jedna od najlepših zemalja sveta":

- Pogledajte vi šta smo mi napravili od jedne od najlepših zemalja sveta kao što je bila Jugoslavija, pa iskasapili smo je. Ako si, braco, deo Evropske unije, igraš po tim pravilima. A ništa se nije promenilo, samo nas u Evropskoj uniji niko i ništa ne pita, a u Jugoslaviji smo bili ozbiljno pitani. Bio sam Hrvat u Jugoslaviji i danas sam Hrvat u Hrvatskoj. Kome to smeta?

Potom je ukazao na "dvostruke aršine":

- Pa ja da počnem vikati u Zagrebu na Trgu bana Jelačića da sam Hrvatina, oni bi me uhapsili. A da dođem u Beograd i zapevam „Marjane, Marjane“, što sam sto puta uradio, cele Terazije se dižu i aplaudiraju, rekao je Mamić.

Pesma "Marjane, Marjane" je inače jedna od hrvatskih rodoljubivih pesama koju su na tribinama pevali navijači Dinama i Hajduka, a svojevremeno je jedan hrvatski političar i kažnjen zato što je u nju dodao stihove posvećene jednom od osnivača ustaškog pokreta Anti Paveliću. 

Između ostalog, Mamić je otkrio i da li bi ikada radio u Crvenoj zvezdi ili Partizanu:

- Nemam nikakav razlog da sutra ne bih radio u Crvenoj zvezdi ili u Partizanu. To je jer su to za mene institucije. Kada ne bih imao bolju situaciju, da nisam u Dinamu i da na tržištu u normalno uređenim okolnostima imam takvu ponudu, za mene bi to bila privilegija, otkrio je Mamić.

(Izvor: Glas javnosti/Sport klub)

 

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR