Glas Javnosti

ZAPEVAO TOMPSONA, PA SE OGLASIO: Manuel Nojer na krajnje bezobrazan način pokušao da se opravda! (VIDEO)

Fudbal
Autor: Glas javnosti

Manuel Nojer našao se na udaru nemačkih medija, ali i građana Srbije nakon što ga je kamera snimila kako tokom odmora u Dalmaciji peva pesmu ozloglašenog Marka Perkovića Tompsona.

Nojer se trenutno nalazi u Omišu, mestu u Dalmaciji, a prilikom boravka u jednom kafiću na plaži zapevao je pesmu "Lijepa li si" zbog čega su ga prvo "razapeli" nemački mediji, a ubrzo su im se pridružili i građani Srbije.

- Da li Manuel Nojer zna šta peva? Pevanjem pesme ekstremno-desničarskog pevača Tompsona Nojer je izazvao veliko uzbuđenje na Balkanu, zbog čega ga Hrvati slave, a Srbi i Bošnjaci napadaju. Ta patriotska pesma slavi hrvatske regije, a problem je u delu u kom je kao deo Hrvatske navedena i Herceg Bosna, do koje su Hrvati došli etničkim čišćenjem Bošnjaka i Srba. Tako nastalu teritoriju u ovoj pesmi slave kao "srce ponosno", a peva je Marko Perković Tompson, čovek koji je među najvećim zastupnicima hrvatskog fašizma. To je dokazao pevanjem pesme "Jasenovac i Gradiška Stara", u kojima je glorifikovano ubijanje Srba, Jevreja i Roma u ova dva koncentraciona logora. Tompsonu je zabranjen ulazak i nastupanje u više evropskih država, piše u nemačkom Bildu.

Nojer se ubrzo oglasio kratkom porukom koju je uputio upravo Bildu:

- Ne govorim hrvatski, tako da nisam znao šta pevam, niti ko to peva, rekao je Nojer.

Ipak, s obzirom na zanos u kom se našao, kao i na čini se pogođene prave reči, utisak je da Nojer pokušava da se izvuče nakon što je postao jasan greške kakvu je napravio:

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR