Glas Javnosti

Vojvodina već ima novog trenera

Fudbal
Autor: Glas javnosti

Srpski stručnjak Ranko Popović zvanično je postao novi trener fudbalera Vojvodine, saopštio je klub iz Novog Sada. On je na toj poziciji zamenio Radoslava Bataka, a ugovor je potpisao do kraja tekuće sezone.

Debitovaće u nedelju kada Vojvodina gostuje Napretku u Kruševcu.

„Posle dužeg vremena ponovo sam u Srbiji i uželeo sam se malo svoje zemlje i rada ovde. Hvala svima na dobrodošlici i na lepim rečima. Ne bih mnogo da pričam, drago mi je što sam došao u ovako veliki klub. Sve informacije koje sam dobio su pozitivne, klub je stabilan i odlično organizovan zahvaljujući predsedniku Dragoljubu Zbiljiću. U svetu je to normalno, ali ovde nije mala stvar da se sve obaveze na vreme izmiriju, a to potvrđuje da je klub stabilan i u sigurnim rukama. Ujedno, to je preduslov za dobru atmosferu u klubu, a ona je bitna za rezultate", rekao je Popović na promociji.

Uzbuđen sam i zahvalan sam na početku novog projekta, jedva čekam da upoznam igrače i da počnemo da radimo i da postavimo Vojvodinu tamo gde joj je mesto, dodao je on.

„Gledam našu ligu, iako nisam dugo bio ovde, tako da imam dovoljno informacija da startujemo kako treba. Naš glavni interes je da izgleda onako kako treba i onako kako navijači žele da izgleda".

On se potom osvrnuo na predstojeću utakmicu sa Napretkom.

„Nevezano samo za ovu utakmicu koja je pred nama već i za svaku sledeću, moja neka fudbalska i životna filozofija jeste da je teren jedino merilo. Igrači imaju talenat i kvalitet i treba da im pomognemo da to pokažu na terenu. Kao sportista i kao čovek, igram svaku utakmicu da pobedim, a ne da je ne izgubim. Ovo možda zvuči prepotentno, ali s obzirom na ime i kvalitet koji ima Vojvodina, mi moramo tako svi da razmišljamo. Mi moramo da damo sve za pobedu, na svakoj utakmici", poručio je Popović.

Popović je bivši fudbaler Partizana, Spartaka, Etnikosa i Šturma, a trenerski zanat i karijeru gradio je u inostranstvu i dolazi sa bogatim međunarodnim iskustvom.

Nakon što je sedeo na klupi Spartaka u sezoni 2008/09, najduže je radio u Japanu, gde je vodio Tokio, Osaku, Oitu Trinitu, a u dva navrata je predvodio Mašidu, u kojoj je imao i poslednji angažman.

Jednu sezonu proveo je na klupi tajlandskog Burirama, sa kojim je osvojio Liga kup, a po jednu sezonu vodio je i indijski Pune siti, austrijski Sankt Pelten i špansku Saragosu.

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR