Glas Javnosti

MANASTIR VISOKI DEČANI ČUVA BANAĆANE: Pančevački fudbalski klub inspirisan posetom srednjovekovnoj srpskoj svetinji od sada baštini tradiciju!

Fudbal
Autor: Glas javnosti

Sveštenstvo manastira Visoki Dečani objavilo je da slika srpske svetinje sa Kosova i Metohije krasi stadion i dresove fudbalera pančevačkog kluba.

Železničar se takmiči u Prvoj ligi Srbije koja je druga po kvalitetu u našoj zemlji. Pančevci se trenutno se nalaze na osmom mestu sa 37 osvojenih bodova.

- Članovi fudbalskog kluba Železničar iz Pančeva posjetili su Visoke Dečane 2017. godine i tada uzeli za slavu njihovog kluba Sv. Kralja Stefana Dečanskog. Na stadionu imaju veliku fotografiju Dečana, koju takođe nose igrači na rukavima dresova - objavili su monasi Visokih Dečana na društvenoj mreži Instagram.

Čelnici Železničara su 2017. godine posetili manastir Srpske pravoslavne crkve Visoki Dečani na Kosovu i Metohiji. Nakon posete odlučili su da za slavu kluba uzmu Svetog Stefana Dečanskog koji se proslavlja 24. novembra i taj datum je u narodu poznat kao Mratindan. 

Za Železničar nastupaju nekadašnji centarfor Crvene zvezde Predrag Sikimić, kao i bivši omladinac koji je na kaljenju u Pančevu Marko Konatar. Šef struke je Dragan Aničić bivši trener Voždovca i šabačke Mačve.

(Glas javnosti)

 

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR