Glas Javnosti

KOME SE SMEŠI OSKAR OVE GODINE? Jedan blokbaster ima čak 13 nominacija

Zabava
Autor: Glas javnosti

Objavljene su nominacije za Oskara

Akademija je nedavno objavila nominacije za ovogodišnje Oskare, a najviše pažnje privukao je ostvareni rezultat filma "Openhajmer" reditelja Kristofera Nolana, koji je osvojio impozantnih 13 nominacija. Ovaj ostvareni reditelj, poznat po svojim spektakularnim filmovima, ponovno je potvrdio svoj status u svetu filmske industrije.


Na drugom mestu po broju nominacija nalazi se film "Jadnici" s Emom Stoun, koji je pokupio čak 11 nominacija. Martin Skorseze takođe nije zaostajao, sa svojom dramom "Ubice cvetnog meseca" koja je osvojila 10 nominacija, nagoveštavajući veliku konkurenciju u različitim kategorijama.

foto:društvena mreža X

Letnji blokbaster "Barbi" takođe je dobio značajno priznanje s osam nominacija, dok se ostali filmovi poput "American Fiction", "Anatomija pada", "The Holdovers", "Maestro", "Prošli životi", "Jadne stvari" i "The Zone of Interest" takođe takmiče za prestižnu nagradu.


U kategoriji za najboljeg glumca ističu se izuzetne izvedbe Bredlija Kupera u filmu "Maestro", Kolmana Dominga u "Rastinu", Pola Đamati u "The Holdovers", Silijana Marfija u filmu "Openhajmer" i Džefrija Rajta u "Američkoj fantastici".

foto:društvena mreža X

Sa druge strane, kategorija za najbolju glumicu pruža snažnu konkurenciju, uključujući Anet Bening u "Niad", Lili Gledston u "Ubicama cvetnog meseca", Sandru Huler u "Anatomiji pada", Kerij Maligan u "Maestru" i Emu Stoun u "Jadnicima".

Dodela Oskara zakazana je za 10. mart, a svečanost će po četvrti put voditi iskusni domaćin Džimi Kimel. Publika s nestrpljenjem očekuje ovu glamuroznu noć, gde će najbolji u filmskoj industriji biti nagrađeni za svoj izuzetan doprinos sedmoj umetnosti.


BONUS VIDEO


SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR