Glas Javnosti

SULUDE TVRDNJE AMERIKANACA: NLO je preuzeo kontrolu nad ruskim raketnim sistemom usmerenim ka Americi i zamalo izazvao TREĆI SVETSKI RAT!

Svet
Autor: Glas javnosti

Ruski borbeni avioni su jednom zapucali na mogući oblik vanzemaljskog života nakon što je par neidentifikovanih letećih objekata (NLO) zamalo uzrokovao izbijanje Trećeg svetskog rata, rekao je u svedočenju pod zakletvom pred američkim Kongresom Džordž Nap, nagrađivani novinar iz Las Vegasa koji je izveštavao o NLO – sada poznatim kao “neidentifikovani vazdušni fenomeni” (UAP) – i navodnim zaverama

Prema Napu, u jednom trenutku je ruska vojska zaista rasporedila borbene avione da pucaju na NLO nakon incidenta koji je zamalo gurnuo svet u nuklearni rat, prenosi “Jerusalim post”.

Kako se NLO-i sukobili sa ruskim pilotima?

Nap je svedočio da su Rusi sproveli možda najveću istragu NLO u istoriji, koja je obuhvatala čitavu deceniju i ruski vojni ešalon.

Rekao je da je razgovarao sa ruskim vojnim zvaničnikom, pukovnikom Borisom Sokolovim, koji je rekao da je bilo čak 45 različitih incidenata u kojima su se ruski borbeni avioni sukobili sa NLO-ima. Pri tome su se ruski avioni srušili u tri od ukupnog broja ovih incidenata, što je za posledicu imalo smrt dvojice pilota u sukobima sa NLO.

Međutim, jedan incident koji je zaista izazvao uzbunu bio je u ruskoj bazi interkontinentalnih balističkih raketa (ICBM) u Ukrajini.

Prema Sokolovu, NLO-i su “nekako preuzeli kontrolu nad lansirnim sistemom”.

- NLO-i su se pojavili iznad baze, izveli zapanjujuće manevre ispred zapanjenih svedoka, a onda nekako preuzeli kontrolu nad lansirnim sistemom. Projektili su bili usmereni na Sjedinjene Američke Države i iznenada su upaljeni. Nekako su uneti kodovi za kontrolu lansiranja i baza nije mogla da zaustavi ono što je moglo da izazove Treći svetski rat. A onda su, isto tako iznenada, NLO-i nestali i sistem kontrole lansiranja se ugasio – ispričao je Nap.

Nakon tih incidenata je navodno rusko Ministarstvo odbrane izdalo naređenje da se NLO-i ne diraju i reklo da ih treba ostaviti na miru jer “možda imaju neverovatne sposobnosti odmazde”.

"Metalne letelice sposobne za neverovatne manevre"

Sve ovo je dovoljno alarmantno po sebi, ali takođe ide u prilog navodima koje su SAD iznosile o NLO-ima od kraja šezdesetih godina.

- Od 1969. je pozicija naše armije bila da NLO-i ne predstavljaju pretnju po nacionalnu bezbednost i da nisu vredni daljeg proučavanja. Ovaj odbojni stav direktno je u suprotnosti sa onim što je otkriveno u dokumentima, izveštajima i internim beleškama – napisao je Nap u svedočanstvu koje je podeljeno američkom Kongresu.

- Visoko rangirani vojni oficiri smatrali su da je misterija NLO-a “ozbiljan posao”. Papirni trag otkriven putem FOIA (Zakona o slobodi informacija u SAD) zahteva dokumenta u vezi toga kako su vojni lideri znali da su NLO-i bili “stvarni a ne fikcija”, da su bili metalne letelice sposobne za neverovatne manevre daleko iznad bilo koje poznate tehnologije na Zemlji i da je postojao uznemirujući broj incidenata u kojima se činilo da NLO-i pokazuju veliko interesovanje za našu vojnu imovinu, a posebno nuklearno oružje. Ako ovo nije predmet nacionalne bezbednosti, šta jeste? – upitao je on.

Navodni incident dogodio se tokom Hladnog rata.

Nap nije jedini koji izražava ovakve zabrinutosti. Pred Kongresom je takođe svedočio istražni novinar Džeremi Korbel, koji je rekao da su NLO-i glavna briga i da bi mogli da nas nadmaše u snazi.

- UAP-i su pokazali da mogu da operišu nekažnjeno u našem vazdušnom prostoru. To se dešava skoro svakog dana, često unutar našeg ograničenog vazdušnog prostora – napisao je Korbel u svom svedočanstvu u koje je uvid imao “Foks njuz”.

- I, ono što je najzabrinjavajuće, za UAP-e imaju svedočanstva, dokumentovani su i često uhvaćeni na multiplatformskim odbrambenim senzorima i sistemima za ciljanje, dok pokazuju sposobnosti da nadmaše u brzini, manevrima i performansama naše najnaprednije vojno oružje, ili bilo koji drugi poznati tehnološki napredan vojni inventar zemaljske nacije i privatnih industrijskih holdinga – rekao je on.



Ćutanje o NLO


Pitanje NLO-a privlači pažnju javnosti decenijama. Ali, godinama je američka vlada ćutala o tome. Veruje se da je razlog tome to što su NLO-i pre pitanje bezbednosti nego nauke, što znači da treba da se drže u tajnosti.

Ipak, okolnosti su se promenile poslednjih godina i Kongres je održao više saslušanja na tu temu, dok je američka svemirska agencija NASA čak pokrenula zvaničnu istražnu radnu grupu za UAP. Iako je ovo možda delimično bilo motivisano izveštajima o “kineskim špijunskim balonima”, slučaj je uskoro izašao iz polja geopolitičke bezbednosti i zašao u ono drugo, o daleko neobičnijim neidentifikovanim letećim objektima.

U julu su bivši pilot i komandant američke mornarice Rajan Grejvs i Dejvid Frejvor i obaveštajac Dejvid Graš svedočili o misterioznim letećim objektima. Njihovo neverovatno svedočanstvo o sakrivanju dokaza od strane američke vlade, u kojem opisuju izgled letelica i govore o “neljudima” i “biološkim proizvodima” povraćenim iz NLO-a, možete pročitati ovde.

U aprilu je Šon Kirkpatrik, šef Pentagonove Kancelarije za rešavanje anomalija u svim domenima (AARO), koja se bavi proučavanjem neidentifikovanih letelica, podelio deklasifikovanu informaciju o NLO. On je ukazao da je agencija pratila oko 650 incidenata. Jedan od njih, datiran 12. jula 2022, prikazuje dron američke vojske “MQ-9 riper” negde iznad Bliskog istoka. Na snimku se može videti kako prati neobičan, metalik srebrni objekt u obliku kugle kako leti okolo ispod njega pri naizgled velikoj brzini dok kamera drona pokušava da ga isprati.

Ipak, ovo nije jedini put da je viđen baš ovaj – ili ovakav – NLO. Izgleda da je bilo mnogo drugih viđenja neobične leteće metalne kugle na Bliskom istoku. Ova tema sve više privlači pažnju naučnika, a među njima se ističu izraelsko-američki astrofizičar Avi Lob i profesor Stenforda dr Gari Nolan. Lob je 2021. pokrenuo Projekat Galileo kojem je cilj da potragu za vanzemaljskim životom vrati čistu u sektor nauke. Nolan, iako najpoznatiji kao imunolog, veoma je aktivan u proučavanju NLO-a otkako je 2012. izneo svoju analizu navodnog leša vanzemaljaca nađenog u Čileu.

"Priča veka" ili "besmislica"?

Kontradmiral Tim Galodet, saradnik Projekta Galileo, ocenio je u svojoj analizi za “Hil” da su NLO-i “priča veka”. On je rekao da je sedeo u prvom redu na saslušanju o UAP i da su svedoci Frejvor, Grejvs i Graš “prava stvar”. Naveo je da je blisko sarađivao sa obaveštajnom zajednicom i Grašovom bivšom komandom, Nacionalnom geoprostornom obaveštajnom agencijom, te da je njegovo svedočanstvo “100 odsto kredibilno”.

- Naša sićušna planeta orbitira oko zvezde relativno srednje veličine u galaksiji sa preko 100 milijardi zvezda… Koliko je samo arogantno verovati da smo mi jedina vrsta koja je razvila sredstva za putovanje između nebeskih tela… Probudi se Ameriko – zaključio je on.

Ali, nisu svi ubeđeni da su svedočanstva izneta pred Kongresom istinita. Vilijam Šatner, zvezda “Star treka”, serije koja se bavi istraživanjem zemaljskog broda “Enterprajz” u dubokom svemiru, rekao je da je nedavno saslušanje u Kongresu o UAP “smešno”.

- Hoćete da kažete da neko veoma inteligentno biće pređe 10.000 svetlosnih godina sa naprednom tehnologijom, dođe ovde i sakrije se? To nema nikakvog smisla – rekao je Šatner.

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR