Glas Javnosti

PAPA FRANJA POZVAO UKRAJINU NA PREGOVORE SA RUSIJOM: "Kad vidite da ste poraženi..."

Svet
Autor: Glas javnosti

Papa Franja izjavio je da Ukrajina treba da ima ono što je nazvao hrabrošću "bele zastave", kako bi ispregovarala kraj rata s Rusijom.

„Kad vidite da ste poraženi, da stvari ne idu najbolje, morate imati hrabrosti za pregovore. To je jedno tumačenje, to je istina“, rekao je papa, prema izvodima iz intervjua švajcarskoj televiziji RSI, koji bi trebalo da se emituje 20. marta, prenosi Hina.


To je prvi put da je papa upotrebio izraze poput „bela zastava“ ili „poraz“ u razgovoru o ratu u Ukrajini, iako je i ranije govorio o neophodnosti pregovora.


Prošle godine papa je poslao svog mirovnog izaslanika, italijanskog kardinala Matea Zupija, na razgovore u Kijev, Moskvu i Vašington.


„Neko će se možda osećati posramljen, ali sa koliko mrtvih će se rat završiti. Treba pregovarati na vreme, pronaći zemlju koja će biti posrednik“, kazao je papa, i naveo Tursku među zemljama koje su ponudile posredničku ulogu.

„Nemojte se stideti pregovora pre nego što se stvari pogoršaju“, dodao je papa, a na pitanje da li bi on bio spreman da posreduje, odgovorio je: „Tu sam“.


Glas javnosti/K04S

BONUS VIDEO


SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR