Glas Javnosti

Dobila pretnje smrću: Pakistanska voditeljka primorana da napusti zemlju

Svet
Autor: Glas javnosti

Pakistanska voditeljka kriketa Zainab Abas napušta Indiju zbog reakcije „pogrdnih“ komentara i pretnji smrću.

Pakistanska voditeljka Zainab Abas napustila je Indiju nakon što se suočila sa bujicom „pogrdnih i provokativnih” objava na društvenim mrežama za koje je lokalni indijski advokat tvrdi da ih je ona objavila sa lažnih profila.



Abas, 35, bio je deo zvaničnog digitalnog tima koji pokriva Svetsko prvenstvo u kriketu ICC 2023.

Odlazak pakistanske voditeljke dolazi nakon ranije kontroverze u kojoj pakistanski kriket tim nije dobio vize do poslednjeg trenutka. Indija i Pakistan dele neprijateljske odnose i prestali su da igraju bilateralne mečeve kriketa osim ako nisu deo većeg višenacionalnog turnira.
Indijski mediji navode da je Abas napustila Indiju zbog „bezbednosnih razloga“ nakon što je prošle nedelje podneta žalba u sajber ćeliju policije indijskog nacionalnog grada Delhija.


Dok su drugi indijski mediji naveli da je deportovana, zvaničnik MKS-a je odbacio tu tvrdnju. „Zainab nije deportovana, otišla je iz ličnih razloga“, rekao je portparol MKS za novinsku agenciju Press Trust of India.


Diskusije o Abasinim istorijskim tvitovima eksplodirale su na mreži u Indiji, a njeno ime je postalo jedna od najpopularnijih tema povezanih sa svetskim prvenstvom u kriketu poslednjih dana. Indijski advokat po imenu Vineet Jindal podneo je žalbu u kojoj navodi da je voditeljka MKS-a objavila „pogrdne opaske za hindu veru i uverenja i za izjave protiv Bharata“, navodi se u njegovom postu na X platformi.

Bharat se odnosi na ime koje se koristi za Indiju na hindskom jeziku

Glas javnosti 

BONUS VIDEO


SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR