Glas Javnosti

BORELJ NAPAO PAPU: Ne treba da gura nos gde mu nije mesto

Svet
Autor: Glas javnosti

Papa Franja, koji se ranije založio za pregovore o Ukrajini, pominjući „belu zastavu“, „gura nos gde mu nije mesto“, rekao je šef evropske diplomatije Žozep Borelj u intervjuu španskom radiju RNE.

Prema rečima Borelja, traženje od Ukrajine da se preda je „više od želje za mirom“.

„Papa gura nos gde mu nije mesto. Verujem da sada nije vreme da pozivamo Ukrajinu na predaju, već je naprotiv, vreme je da nastavimo da pomažemo [Kijevu]“, naglasio je diplomata.

Istovremeno, Borelj je izjavio da je potrebno ponovo naoružati Evropsku uniju u kontekstu moguće eskalacije sukoba u Ukrajini.

„Nemamo dovoljno vojnih resursa. Kada dođe rat, treba videti da li ih imate ili ne, pošto ih mi nemamo, moramo da počnemo da ih proizvodimo“, rekao je on.

Papa je više puta pozivao na traženje diplomatskih načina za okončanje neprijateljstava u Ukrajini. Franja je 9. marta u intervjuu švajcarskim novinarima rekao da se „onaj ko ima hrabrosti da podigne belu zastavu i pregovara“ može smatrati jakim. Papa je takođe napomenuo da se pregovori ne smatraju kapitulacijom, već da ih treba pokrenuti „na vreme”, pre nego što se situacija „pogorša”.

BONUS VIDEO


SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR