Glas Javnosti

RATNI ZLOČINCI U IZOLACIJI: Tužilaštvo traži da se Tačiju, Veseljiju i Seljimiju obustave posete, komunikacija samo sa advokatima

Politika
Autor: Glas javnosti

Kancelarija Specijalizovanog tužioca u Hagu zatražila je da se optuženim ratnim zločincima Hašimu Tačiju, Kadriju Veseljiju i Redžepu Seljimiju obustave posete i sve komunikacije, osim sa advokatskim timom, jer su prekršili pravila suda otkrivanjem identiteta zaštićenih svedoka i, ili prenošenjem poverljivog sadržaja svedočenja osobama koje ih posećuju u pritvoru.

Istragama Specijalizovanog tužilaštva otkriveni su pokušaji ometanja postupka od strane optuženih, jer su posetioce upućivali da razgovaraju sa potencijalnim svedocima i govorili im o čemu da razgovaraju.


Kadri Veselji  (Foto: Jutjub)

Iz ovih razloga, Tužilaštvo je zatražilo da Tači, Veselji i Seljimi obustave svu komunikaciju, uključujući i fizičke posete porodica ili putem aplikacije zoom, telefonske pozive i pismenu komunikaciju. Odluka će biti na snazi do odluke sudskog organa.

Specijalizovano tužilaštvo je čak zatražilo da se trojica optuženih odvoje od ostalih pritvorenika koji se trenutno nalaze u Pritvorskom centru.



Glas javnosti/Kosovo onlajn/Koha

BONUS VIDEO


SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR