Glas Javnosti

KAKAV ŠAMAR UKRAJINE KURTIJU: Naš stav o priznavanju tzv. "Kosova" ostaje nepromenjen - KOSOVO JE SRBIJA!

Politika
Autor: Glas javnosti

Ukrajinski ambasador u Albaniji Volodimir Škurov rekao je nedavno da je "priznavanje Kosova pitanje vremena i da se nalazi na dnevnom redu", a na pitanje za komentar kolege iz Tirane, iz Ambasade Ukrajine u Srbiji dobili smo odgovor da "stav Ukrajine ostaje nepromenjen i zasniva se na bezuslovnom poštovanju suvereniteta i teritorijalnog integriteta država unutar njihovih međunarodno priznatih gran

U pisanoj izjavi dostavljenoj Kosovo onlajnu navodi se i sledeće:

"Skrećemo pažnju da su se 28. februara u Tirani (Albanija) sastali predsednici Ukrajine i Srbije Volodimir Zelenski i Aleksandar Vučić.

Predsednik Ukrajine je posebno ukazao na značaj učešća Srbije u primeni ukrajinske formule mira. Ukrajinska mirovna formula može postati univerzalna osnova za okončanje vojnih sukoba na planeti i prevazilaženje globalnih problema. Takođe podržavamo dijalog Beograda i Prištine, uz posredovanje Evropske unije", ističe se u pisanoj izjavi.


Podsetimo, predsednik Ukrajine Volodimir Zelenski je nakon razgovora sa predsednikom Srbije Aleksandrom Vučićem u Tirani, zahvalio na podršci suverenitetu i teritorijalnom integritetu Ukrajine, kao i humanitarnoj i finansijskoj pomoći njegovoj zemlji.

"Sastao sam se sa predsednikom Aleksandrom Vučićem i zahvalio Srbiji na podršci suverenitetu i teritorijalnom integritetu Ukrajine, kao i humanitarnoj i finansijskoj pomoći i dobrodošlicu Ukrajincima koji su pobegli od rata. Primetio sam značaj učešća Srbije u primeni Formule mira. Usaglasili smo dalje kontakte u cilju širenja globalne podrške toj Formuli.

Obavestio sam predsednika Vučića o trenutnoj situaciji na frontu. Razgovarali smo i o bezbednosnim i političkim izazovima u istočnoj Evropi", naveo je Zelenski.

Jasno je da je izjava ambasadora Ukrajine u Albaniji bila isključivo u dnevno-političke svrhe-

Glas javnosti/Kosovo onlajn

BONUS VIDEO


SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR