Glas Javnosti

Komunalci uzimali mito od 100 evra: Ukupno 17 godina robije

Hronika
Autor: Glas javnosti

Osumnjičenom preti kazna zatvora do 12 godina

U Posebnom odeljenju za suzbijanje korupcije Višeg javnog tužilaštva u Beogradu saslušani su osumnjičeni, komunalni milicioneri Nikola S. (34) i Ivan A. (56), kao i vlasnik samostalne zanatske radnje Branimir R. (40), i svi su izneli svoje odbrane.

Nikola S. sumnjiči se za primanje mita za koje je zaprećen zatvora od dve do 12 godina, Ivan A. se sumnjiči za zloupotrebu služenog položaja za koje je zaprećena kazna od šest meseci do pet godina zatvora, a Branimir A. za davanje mita, za koje je takođe zaprećena kazna od šest meseci do pet godina zatvora, saopšteno je iz tog tužilaštva.


Nakon saslušanja, tužilaštvo je predložilo sudiji za prethodni postupak Višeg suda u Beogradu da Nikoli S. i Ivanu A. odredi pritvor da ne bi uticali na svedoke i da ne bi ponovili krivično delo u kratkom vremenskom periodu.

Sumnja se da su Nikola S. i Ivan A. prilikom kontrole samostalne zanatske radnje uočili prekršaj koji nisu evidentirali i time omogućili Branimiru R. da stekne imovinsku korist za iznos učinjenog prekršaja. Nikola S. je, kako se sumnja, zahtevao i primio od Branimira R. 12.000 dinara kako ne bi prijavio uočeni prekršaj.


Glas javnosti/D03S

BONUS VIDEO


SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR