Glas Javnosti

Engleski velikani razmatraju da istupe iz Superlige!

Fudbal
Autor:

Pokretanje Superlige Evrope centralna je tema svetske fudbalske i političke javnosti. Navijači su izrazili gnev povodom megalomanskog projekta koji fudbalu "ubija dušu", a uprave engleskih klubova sada su suočene sa novom realnošću.

Prvi čovek madridskog Reala Florentino Perez potvrdio je da je on pokretač Superlige u kojoj će učestvovati 20 klubova od čega će 15 biti stalni učesnici, dok će preostalih pet plasman izboriti kroz kvalifikacije. .

Predsednik Madriđana je naglasio da su klubovi pretrpeli velike gubitke zbog pandemije koronavirusa i da UEFA jednostavno nije učinila ništa kako bi im pomogla da to nekako reše. Potpisnici osnivanja novog takmičenja su vodeći klubovi iz Španije, Italije i Engleske dok su ekipe iz Nemačke i Francuske odbile da postanu deo Superlige. Trenutno je poznato 12 učesnika, a to su Real, Barselona, Atletiko Madrid, Arsenal, Čelsi, Mančester junajted, Mančester siti, Totenhem, Liverpul, Juventus, Inter i Milan.

Međutim, britanski list Dejli mejl piše da su se pojavili prvi problemi. Naime, navijači Liverpulu su pre meča protiv Lidsa "sahranili" Redse ispred Enfilda i pokazali svoj stav povodom ulaska u novo takmičenje.


Takođe, navijači Mančester junajteda ne kriju da su izrevoltirani, pa je već sada jasno šta ljubitelji fudbala u Engleskoj misle o prekomponovanju evropskog fudbala.

Dejli mejl objavio je jutros da su klubovi iznenađeni takvom reakcijom svojih navijača zbog čega preispituju odluku da igraju u Superligi. Navodno, došlo je do prvog rasula među članovima, a u tome prednjače dva kluba iz Engleske koji gube strpljenje i spremni su da odustanu od svega.


UEFA je zapretila izbacivanjem iz evropskih takmičenja, zabranom igračima tih klubova da igraju za svoje reprezentacije i suspendovanjem u domaćem prvenstvu. 

Po svoj prilici, klubovi sa Teatra snova i Enfilda već se delimično kaju zbog odluke da potpišu dokument o osnivanju novog takmičenja i na korak su da napuste takmičenje koje još nije zaživelo.

(Glas javnosti)

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR