Glas Javnosti

ISTORIJSKI PLASMAN U FINALE LIGE ŠAMPIONA: Mančester siti pobedio PSŽ 2:0

Fudbal
Autor: Glas javnosti

Fudbaleri Mančester sitija plasirali su se u finale Lige šampiona nakon što su u drugoj utakmici polufinala savladali PSŽ sa 2:0.

PSŽ je u meč ušao bez Kilijana Mbapea u startnoj postavi, ali su krenuli ofanzivno. Nakon sedam minuta igre moglo je da bude 1:0, pošto je lopta nakon centaršuta pogodila de Brujnea, Kujpers je prvo pokazao na penal, ali je nakon VAR pregleda poništio opravdano, s obzirom na to da je lopta Belgijanca pogodila u rame.

Četiri minuta kasnije Edersonovo ispucavanje i pas Zinčenka de Brujne je iskoristio da šutne, izblokiran je, ali je Marez sjajno ispratio akciju i poslao loptu kroz noge Navasa u mrežu.

Gosti su pokušavali da dođu do poravnanja, ali nisu uspeli da ozbiljnije ugroze Edersona do kraja prvog poluvremena, izuzev prilike koja se dogodila malo po vodećem golu, kada je Markinjos pogodio spoljnu stranu prečke nakon šuta glavom.

PSŽ tokom prvih 45 minuta nije imao udarac u okvir gola, ali su imali inicijativu, čime su nastavili i u drugom poluvremenu, ali nije bilo opasnosti po gol rivala.

Sa druge strane, Foden je iskoristio višak prostora u 63. minutu, prošao po levoj strani, centrirao Marezu koji je postigao svoj drugi gol i upisao se u istoriju alžirksog fudbala kao najbolji strelac ove zemlje u nokaut fazi Lige šampiona.

Liga šampiona, revanš polufinala

Mančester siti – PSŽ 2:0 (1:0) (prvi meč 2:1, ukupno 4:1)

Strelci: Marez u 11, 63. za Siti

Sudija: Bjorn Kujpers, Holandija; Stadion: „Etihad“; Poseta: Bez publike

Mančester siti: Ederson – Voker, Stouns, Ruben Dijaz, Zinčenko – Bernardo Silva (od 82. Sterling), Fernandinjo, Gundogan – Mahrez, De Brujne (od 82. Žezus), Foden (od 85. Aguero).

PSŽ: Navas – Florenci (od 75. Dagba), Markinjos, Kimpembe, Dijalo (od 83. Baker) – Erera (od 62. Draksler), Paredes (od 75. Danilo), Di Marija, Verati, Nejmar – Ikardi (od 62. Kin)

(Glas javnosti/Nova.rs)

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR