Glas Javnosti

VELIKI RONALDO OTVORIO DUŠU: Već dve i po godine idem na terapije

Fudbal
Autor: Glas javnosti

Legendarni brazilski napadač Ronaldo govorio je o problemima koje je imao sa depresijom i istakao da u njegovo vreme fudbaleri nisu imali kome da se obrate za pomoć na psihičkom planu.

Kako je otkrio u intervjuu za Marku, čuveni „O fenomeno“ se sa depresijom borio tokom igračke karijere, ali i danas ide redovno na terapije.

- Već sam dve i po godine na terapijama. To mi omogućava da shvatim šta sam ranije osećao. Ja sam iz generacije gde te samo bace u vatru. Morao si da prođeš to, a nisi mogao da tražiš pomoć. Kada pogledam ponovo vidim da sam bio izložen velikom mentalnom stresu, iako nisam bio spreman na to. Nije bilo takve brige za mentalno zdravlje igrača - konstatovao je nekadašnji igrač Barselone, Intera, Reala...

Srećom, situacija se u međuvremenu promenila nabolje. Sve se više pažnje poklanja mentalnom zdravlju profesionalnih sportista, uključujući i fudbalere.

- Danas su svi mnogo bolje pripemljeni. Igrači dobijaju potrebnu medicinsku pomoć kako bi se suočili sa svime i postoje velike studije kako reaguju i kako bi trebalo da reaguju. Kada sam ja bio igrač toga nije bilo. Zna se da je fudbal veliki stres i da može da nosi veliku težinu za igrača. Moja generacija je te probleme ignorisala, ali neophodno je da igrači traže pomoć kada im je potrebna - dodao je Ronaldo.

Ronaldo je igrao od 1993. do 2011. godine. Ostaće upamćen kao jedan od najboljih napadača u istoriji fudbala.

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI
KOMENTAR