Glas Javnosti

VELIKI BOD ZA SRBIJU, Mitrovićev REKORD I NEPRIZNATI GOL u 93' za PRODUŽETAK NADE (FOTO+VIDEO)

Fudbal
Autor: Glas javnosti

Selekcija Srbije je odigrala dva potpuno različita poluvremena, a drugo u kom je apsolutno nadigrala favorizovanog protivnika, pruža veliku nadu pred nastavak kvalifikacija.

Dobili smo ohrabrenje i sliku Srbije koju želi Dragan Stojković Piksi, a ta otvorena igra na gol više raduje većinu poklonika fudbala.

Ono po čemu će se posebno pamtiti ovaj meč jeste rekord Aleksandra Mitrovića koji je 39. golom u nacionalnom dresu postao najbolji strelac naše reprezentacije u istoriji.

 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 

A post shared by Miroslav Vasiljević (@vasiljevic.miroslav)

Fudbaleri Srbije i Portugalije odigrali su atraktivan i efikasan meč u 2. kolu kvalifikacija za Svetsko prvenstvo u Kataru, koje će se održati 2022. godine. Bilo je 2:2, i to pošto je naš tim gubio sa 0:2 i pokazao da ipak ima kalibar da se nadigrava sa prvakom Evrope!

Dragan Stojković Piksi izveo je ofanzivan sastav sa dva špica i dva krila prilično napadačkih karakteristika, ali je tim Srbije jeftino primio dva rana gola, kiksevima Milenkovića, koji je dozvolio skoro 20cm nižem Žoti da lagano šutira glavom.

To je nadoknadio Nemanja Radonjić kao džoker, sa dve asistencije u drugom poluvremenu, za rekordera Mitrovića i Filipa Kostića, koji je u 60. minutu izjednačio na 2:2.

Srbija je onda imala više od igre, ali nije iskoristila indisponiranost Kristijana Ronalda, koji je bio potpuno van prepoznatljive forme.

Na kraju, Portugalci su postigli gol koji sudija nije video, ali nije bilo VAR-a da utvrdi da li je u 93. minutu lopta potpuno prešla liniju pri šutu Ronalda.

Arbitri nisu hteli da priznaju pogodak, Ronaldo se iznervirao, dobio žuti karton i pobegao sa terena. Bacio je čak i kapitensku traku, revoltirano je krenuo ka tunelu, nije hteo ni da čeka poslednji zvižduk.

Prethodio je tome crveni karton Milenkovića, i to direktan, sudija je bio na metar i nije mu oprostio.

Onda je usledio momenat koji će ući u istoriju fudbala, nikada do sada Ronaldo nije iz protesta napustio utakmicu na ovakav način, traka je završila na travi Marakane.

Inače, Srbija i Portugalija dele vrh tabele sa po četiri boda, Luksemburg je na tri, Azerbejdžan i Irska su na nuli.

(Glas javnosti)

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR