Glas Javnosti

VEČITI DERBI UŽIVO, PARTIZAN - ZVEZDA 200. put!

Fudbal
Autor: Glas javnosti

Partizan - Crvena zvezda, 200. put. Jubilarni derbi igra se u polufinalu Kupa.

20' - Srećom, Ivanić nije teže povređen, meč je nastavljen, a kako Zvezda nije iskoristila svoj korner da pripreti ozbiljnije, nedugo zatim je došlo do udarca s ugla na drugoj strani i.. Natho je umalo, kao Piksi nekada na derbiju, pogodio dirketno iz kornera! Intervencija Borjana je sprečila pogodak Partizana, ostaje 0:0!

19' - Na korner mora da se pričeka, Zvezdin fudbaler Mirko Ivanić je pogođen nečim u glavu, izgleda upaljačem! Pa, da li je moguće da neko ovo radi u 21. veku, da gađa igrače koji nastupaju u najvećoj svetkovini fudbala...

18' - Novi solidan napad Crvene zvezde, Rodić je centirao oštro s levog krila, odbrana Partizana interveniše na rubu peterca, biće korner.

 
16' - Zvezda se malo oslobodila početnog pritiska Partizana, ali i dalje pravi više prekršaja u napadu nego što uspe da na to natera rivala. Sada je Ben u ofanzivi odgurnuo Ostojića.

14' - Konačno je Boaći dočekao da ima loptu, ali je na desnom krilu izgubio duel sa mladim Strahinjom Pavlovićem, koji se lepo zagradio i pokazao da i protiv korpulentnijih ume da se postavi kako treba. Ovo je Pavloviću pretposlednji meč u Humskoj, na leto se, podsetimo, seli u Monako.

12' - Besni ne samo Stanković, već i njegov tj. Zvezdin igrač Jovančić. Nije bio zadovoljan odlukom pomoćnog sudije Ristića koji je tvrdio da je napravio prekšraj uz aut-liniju, pa se prilično izdrao na arbitra. Od njega su ga udaljili Partizanovi defanzivci.

10' - Nezadovoljan je Dejan Stanković kako njegovi igraju. Gubi Zvezda vrlo brzo loptu, pa se njen trener vidno nervira uz aut-liniju. Partizan ostavlja bolji utisak u uvodnih 10 minuta.

9' - Prvi žuti karton na utakmici. Zvezdini levi bek Rodić je nepropisno zaustavio Sadika (koji je čas u sredini, čas levo, a sada na desnoj strani napada Partizana) - i to je bilo dovoljno sudiji Simoviću da opomene gostujućeg defanzivca.

 
7' - Odlično su kombinovali brzonogi Asano i Sadik, sada po levom krilu, a u poslednjem trenutku centaršut je sprečio Gobeljić. Ipak, Partizan je dobio priliku da to učini iz kornera, no Nathov pokušaj zaustavila je odbrana crveno-belih intervencijom kod bliže stative.

6' - Prvi šut na meču, posle polu-kontre, u kojoj je Asano "spustio" loptu Sadiku, ovaj je iz punog trka raspalio po njoj sa oko 20 metara, ali ju je poslao daleko iznad mete.

5' - Već su počele čarke na terenu. Milunović je dvaput faulirao rivale, pa je Šćekić sada zahtevao od sudije Novaka Simovića da ga javno opomene.

4' - Na tribinama je trener košarkaša Partizana, Andrea Trinkijeri, a evo šta je on zabeležio svojim telefonom:

3' - Uzvraća odmah Zvezda, po desnom krilu se probio Vukanović, prvi put je bio izblokiran, a drugi put je njegov centaršut doveo do nešto kasnije, ali uspešne intervencije odbrane domaćih. Pokušao je Partizan brzom kontrom da osvoji teren, međutim - faul je to sprečio, na sredini terena.

2' - Prvi je pripretio Partizan, izborio je korner, koji je izveo Natho - ali nije to učinio kako je priželjkivao.

1' - Utakmica je počela!

19.57 - Malo će kasniti početak derbija, tek u ovom trenutku igrači "večitih" izlaze na teren. I jedan i drugi tim nose majice sa natpisom "Za Sofijinim prvi korak", uz poziv svima da pošalju SMS poruku 797 na broj 3030, kako bi se pomoglo skupljanje skoro 3 miliona evra za lečenje teško bolesne devojčice.

19.45 - U ovom trenutku u Beogradu je 17 stepeni, kiša je stala, ali pritisak je nešto ispod normale (993,3 milibara, pa nove padavine nisu isključene). Vlažnost vazduha je 88%, vetar je slab, dva metra u sekundi, a subjektivni osećaj je kao da je napolju 21 stepen na Celzijusovoj skali. Da nije baš nakvašenog terena, zbog višesatne kiše, ovo bi bili idealni uslovi za igru.

 19.42 - Teniseri, ipak, neće gledati iz Humske ovaj derbi, ali su upravo na tribine ušli košarkaši Partizana, uz gromoglasno skandiranje "grobara".

19.41 - A ovako je izgleda izlazak fudbalera Partizana:

19.40 - Evo kako je izgledao izlazak igrača Crvene zvezde na teren u Humskoj:

19.35 - Pojedini sektori tribina na kojima su najvatrenije pristalice Partizana - prilično su popunjene.

19.30 - Evo kako je izgledao dolazak autobusa sa fudbalerima Zvezde na stadion Partizana:

19.28 - Još oko pola sata do početka derbija. Igrači oba tima se zagrevaju, tribine se polako pune, a sve više sveta prilazi stadionu u Humskoj. Prerano je još za procenu posete, ali, deluje da će biti sasvim, sasvim solidna imajući u vidu vremenske (ne)prilike i još uvek aktivnu pandemiju korona virusa.

19.07 - Ko večeras pobedi, u finalu Kupa Srbije igraće protiv Vojvodine, koja je kao gost eliminisala Čukarički i to uz jedan krajnje neobičan prekid meča.

18.50 - Da ne ostanemo dužni kompletnog spiska rezervnih igrača, kod Partizana su to golman Nemanja Stevanović, te Pavlović, Vitas, Suma, Brežančić, pomenuti Stevanović i napadač Matić, a kod Zvezde čuvar mreže Zoran Popović, kao i Jovičić, Pankov, Vulić, Tomane, Gavrić i mladi Andrija Radulović koji je minulog vikenda debitovao seniorskim golom na Marakani.

8.41 - Nema u Zvezdi nekoliko očekivanih igrača... Mladi Nikolić nije ni na klupi za rezerve, baš kao ni Pavkov, dok je tamo Tomane, baš kao i mladi Gavrić, a šansu u špicu je dobio Boaći. Milošević je odlučio samo za jednu "promenu" u odnosu na očekivani sastav, supertalentovani Filip Stevanović će šansu čekati među rezervamač

18.38 - Evo i sastava:

Partizan: Stojković, Miletić, Pavlović, Ostojić, Urošević, Šćekić, Zdjelar, Natho, Asano, Marković, Sadik

Crvena zvezda: Borjan, Gobeljić, Degenek, Milunović, Rodić, Jovančić, Petrović, Ivanić, Ben, Vukanović, Boaći

18.28 - 'Ajde što se "nebo otvorilo" nad Beogradom pa pljusak traje već dva, tri sata, nego i navijači zadaju muke policiji: Grobari" pravili HAOS pred tribinom "delija", intervenisala žandarmerija!

18.27 - Već kuva... Zvezda ZAHTEVALA od FSS da se ove tri stvari promene pred Kup derbi - sve ODBIJENO!

18.27 - Specijalni gosti stižu u Humsku! Uz košarkaše Partizana dolazi i Novak Đoković i to sa POJAČANJEM!

18.26 - Šta kaže tradicija o tome kada se "večiti" sastanu u polufinalu? Zvezda je tu uspešnija od Partizana. Tim iz Ljutice Bogdana je od 14 utakmica pobedio 11 puta, a od toga se osam puta plasirao u finale Kupa Srbije. Prethodna dva polufinala igrala su se na dva susreta, što se desilo još dva puta. Kad su borbe za finale bile svedene na jednu utakmicu, Crvena zvezda je bila uspešnija pet puta, a Partizan samo jednom. Kada se igrao jedan polufinalni meč u Humskoj - prošla je Crvena zvezda, a to se desilo 1958. godine i bilo je 3:2 za crveno-bele. U ukupnom bilansu u polufinalima, kada su crveno-beli igrali protiv večitog rivala, Zvezda je u 14 utakmica ostvarila 11 pobeda, dok je Partizan samo tri puta trijumfovao, uz gol razliku 22:13 u koristi Crvene zvezde.

(izvor:Blic.rs)

 

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR