Glas Javnosti

VEČITI BLISTALI U EVROPi

Fudbal
Autor: Glas javnosti

Priprema, pozor, zalet - nebeski skok. Pobednički.

Ne, nije u pitanju Ivana Vuleta. Taman kad je naša večito sumnjičava sportska javnost počela listom da diže ruke od večitih rivala, što se tiče njihovog učinka u evropskim takmičenjima, stigao je - bronhi. U velikom stilu. Lakše se diše. Srpski čekić, ipak, radi... 

Dakle, narode, vraćaj se kombinatorici, proleće u Evropi nije fatamorgana. Ajmo malo pozitive. 

Najpre je u četvrtak Zvezda zakucala Ferencvarošu na "Marakani" četiri eksera (4:1). Radio je crveno - beli Hilti maksimalnom brzinom i izbušio ekipu nadobudnog Stanislava Čerčesova. Potcenio je Fradi klub koji šestu godinu uzastopno igra najmanje grupnu fazu Lige šampiona ili Lige Evrope. Razmišljali su gosti, verovatno, u fazonu "mi smo prvi na tabeli, sa svih šest bodova, pobedili smo Monako u Kneževini, a oni su tukli Zvezdu u Beogradu, lako ćemo..." I dobili su po prknu. 

Đuletom je zviznuo tobdžija Kanga sa bele tačke, a zatim i ispalio "reprizni" plotun kao onomad protiv Krasnodara. Ljuljao je mrežu i Brzi Gonzales Mitrović, a gol - radove je potpisao Magični Katai. 

Blistao je Strahinja Eraković Neustrašivi, boga mi i Betmen Gobeljić. I Šilja(k) Pešić nije bio prema rivalu mekan. Ma, čini se da su svi ispod crveno - belog dresa nosili majicu superheroja. Budimpešto, spremi se za Ligu neustrašivih sa "Marakane". 



A, Partizan? 

Ispraćen u Keln gotovo kao da će pred streljački vod. Na ognjište napaljenih "jarčeva", koji su u Bundesligi omlatili Borusiju iz Dortmunda (3:2). I - opet potcenjivanje. 

To se jasno videlo. Ali, kad se Svetozar Marković izvio u devetom minutu, hitnuo glavom lopticu u mrežicu, nemačkom timu ništa nije bilo jasno. I bilo je već tada - kasno. 

Stihijski su napadali domaći, ali ništa im nije polazilo za nogom. Čak su mogli da popiju još koju gorku pilulu. Bila je to sjajna noć energičnog Partizana na stadionu "Rajnenergi". 

Junak, Sveta Marković, koga će početi "grobari" da zovu Sveti. Skupljaju se, dakle, bodovi, novac, samopouzdanje. Večiti udaraju jako. I nek nastave. Da Evropa opet vidi čekić iz Srbije...

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR