Glas Javnosti

UVERENI SMO DA ĆE BITI VELIKI VOĐA! Bivši igrač i trener Zvezde novi SELEKTOR AMERIKANACA (FOTO)

Fudbal
Autor: Glas javnosti

Marko Mitrović, srpski fudbalski trener, vratio se u Sjedinjene Američke Države i preuzeo tamošnju reprezentaciju do 19 godina.

Nekadašnji fudbaler Crvene zvezde, koji je između ostalog nastupao i za Voždovac, Zemun, Milicionar, Radnički iz Kragujevca, Vašaš, Budućnost iz Banatskog dvora, Olimpik Baku, Banat, Atirau, Megasport, Lokomotivu iz Astane i na kraju Smederevo, prešao je po okončanju karijere u trenerske vode, a put koji je prošao ovaj mladi stručnjak, takođe je zanimljiv.


Mitrović je krenuo od Banata, gde je pomagao Milanu Budisavljeviću, a onda je asistirao Aleksandru Kristiću u Napretku, da bi 2015. godine postao deo stručnog štaba selekcije koju je vodio Veljko Paunović i koja je osvojila Svetsko prvenstvo na Novom Zelandu.

Zatim je radio u mlađim kategorijama Crvene zvezde, a ona je bio selektor reprezentacije do 15 godina, da bi potom ponovo sarađivao s Paunovićem, koji je prvo vodio Čikago Fajer, a onda Reding.

Ovaj 43-godišnjak je sada dobio poziv da se vrati u SAD, koji je prihvatio.

- Marko ima dokazane uspehe u mlađim kategorijama i uvereni smo da će biti veliki vođa dok naši talentovani igrači ciljaju sledeći stepenik u karijeri, rekao je generalni menadžer američke reprezentacije Brajan Mekbrajd.

Mitrović će na dužnost stupiti krajem ovog meseca, pošto će se prvi trening kamp održati od 22. aprila do 1. maja u Karsonu u Kaliforniji.

- Impresioniran sam razvojem fudbala u SAD u proteklih nekoliko godina i uzbuđen što ću imati ulogu u razvoju sledeće generacije vrhunskih talenata. U ovoj zemlji ima toliko potencijala, posebno u ovoj uzrasnoj grupi. Jedva čekam da počnem da pomažem ovoj deci da ostvaruju svoje ciljeve - rekao je Mitrović, prenosi Blic.

BONUS VIDEO


SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR