Glas Javnosti

USPEŠAN DEBI PARTIZANA NA EVROPSKOJ SCENI! Pobeda koja ZABRINJAVA, jedan GOL iz mnoštva šansi! (FOTO)

Fudbal
Autor: Glas javnosti

Fudbaleri Partizana savladali su večeras na svom terenu ekipu slovačke DAC Dunajske Strede rezultatom 1:0 u prvoj utakmici drugog kola kvalifikacija za Ligu konferencija.

Iako su poraženi, gosti iz Slovačke mogu da budu zadovoljniji ovim rezultatom posle svega što je večeras viđeno u Humskoj. Partizan je mogao do vođstva već u drugom minutu meča, kada je posle lepe akcije Rikarda i Jovića, sam ispred golmana Jedlične izbio Danilo Pantić, ali čuvar mreže Dunajske Strede izlazi kao pobednik, piše portal Sportske.net

Već u narednih nekoliko minuta Partizan je stvorio još par ozbiljnih prilika preko Rikarda, ali ni on, ni mladi Jović ne uspevaju da nađu put do mreže slovačkog tima.

Ipak, u 19. minutu Partizan stiđe do zasluženog vođstva. Danilo Pantić je kontrolisao loptu na levoj strani, pa uposlio Lazara Markovića u kaznenom prostoru, a krilni napadač Partizana brzo reaguje i preciznim udarcem iskosa sa leve strane u suprotni ugao pogađa mrežu za vođstvo Partizana od 1:0.

Gosti su samo u par navrata šutevima sa distance pokušavali da uzvrate, ali Partizan je nastavio da ređa mnogo bolje šanse. Naredne dve propustili su Vujačić i Rikardo posle dobro izvedenih centaršuteva Miloša Jojića iz slobodnih udaraca, na kraju poluvremena se i Jojić posle odlične saradnje Markovića i Rikarda našao u odličnoj prilici, ali Jedlička je opet ostao nesavladan, još jedna odlična intervencija golmana gostiju. Nastavlja Partizan i u drugom poluvremenu da lako dolazi do velikih prilika, ali i da ih još lakše propušta. Igrao se 51. minut meča, Jović je umakao svojim čuvarima na levoj strani terena, ušao u kazneni prostor, ali onda je driblinzima otežao situaciju, na kraju je Pantić pokušao iz drugog plana, ali Jedlička još jednom izvanredno interveniše.

Dva minuta kasnije, centaršut Miljkovića sa desne strane, ali prejako za Rikarda, koji zahvata loptu glavom, sli ne uspeva da je iskontroliše.

Ni u 56. minutu Partizan ne uspeva da dođe do gola, opet Jović koji se spetljao posle dodavanja Markovića sa leve strane.

To je bilo sve od Jovića večeras, ubrzo ga je zamenio Natho, ali je Partizanova inicijativa bila sve slabija, pa sugost sve češće dolazili do kaznenog prostora Partizana. U par navrata su Urošević i Saničanin u poslednjim trenucima otklanjali opasnost ispred svog gola.

U 71. minutu i Natho se našao u prilici, šutirao je u donji levi ugao sa desetak metara, ali Jedlička po ko zna koji put uspeva da sačuva mrežu.

Međutim, do kraja meča Partizan više ni izbliza nije bio tako opasan kao u većem deču meča. Umesto toga, gosti su postajali sve opasniji, a kao da se nesigurnost uvukla u rredeove Partizana posle brojnih propuštenih prilika.

Ostalo je 1:0, rezultat koji i jednima i drugima daje šanse za plasman u treće kolo kvalifikacija gde će, gotovo izvesno, naredni protivnik biti ruski Soči.

(Glas javnosti)

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR