Glas Javnosti

UEFA usvojila NOVA PRAVILA: To se neće dopasti našem selektoru

Fudbal
Autor: Glas javnosti

Smanjen je broj fudbalera koje će svi selektori imati na raspolaganju, pa će tako moći da povedu samo 23 igrača.

Dragan Stojković Piksi biće na mukama kada bude pravio spisak za Evropsko prvenstvo 2024.

Fudbalska reprezentacija Srbije na korak je od plasmana na Evropsko prvenstvo pošto je pre dva dana na stadionu "Rajko Mitić" bila bolja od Crne Gore 3:1. Našoj selekciji tako nedostaje još samo bod iz meča sa Bugarskom za definitivni plasman, a možda ni to ne bude potrebno jer nam je dovoljno i da Crna Gora ne pobedi Litvaniju u Podgorici dan pred taj susret.

Zbog toga mnogi već razmišljaju o nastupu na Evropskom prvenstvu 2024. godine u Nemačkoj na kome će važiti nešto drugačija pravila u odnosu na Svetsko prvenstvo 2022. u Kataru. UEFA je upravo donela odluku da će se smanjiti broj fudbalera koje će svi selektori imati na raspolaganju, pa će tako moći da povedu samo 23 igrača. To je za trojicu manje nego što je FIFA dozvoilla za prethodni Mundijal.

To će sigurno napraviti problem i Piksiju jer se prethodno i sam zalagao za povećanje broja igrača na spisku, a FIFA je to odobrila jer je i dalje bila aktuelna pandemija korona virusa i igrači su dolazili usred klupske sezone u Katar, dok je UEFA odlučila da selektori mogu da koriste samo 23 fudbalera.

Zanimljivo, Piksi će biti na "slatkim mukama" jer je samo u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo - u sedam utakmica - koristio čak 30 igrača, od čega su 23 bila i starteri. Zato bi pravnjenje spiska za EP moglo da bude iscrpljujuće za njega...

Ipak, prvo treba da se plasiramo i zvanično, a onda da početkom decembra saznamo i grupu, a mi smo u trećem šeširu.

Glas javnosti/K01S

BONUS VIDEO


SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR




od Joshua Benjamin u 26.10.2023 03:59:30 h
     0 
Da li ste tražili opcije finansiranja za kupovinu nove kuće, izgradnju, kredit za nekretnine, refinansiranje, konsolidaciju duga, lične ili poslovne svrhe Dobrodošli u budućnost! Finansiranje je jednostavno sa nama. Kontaktirajte nas jer nudimo našu finansijsku uslugu po niskoj i pristupačnoj kamatnoj stopi od 3% za dugoročne i kratke kredite, sa 100% garancijom zajma, Zainteresovani aplikant treba da nas kontaktira za dalje procedure za dobijanje kredita putem: joshuabenloancompany@aol.com