Glas Javnosti

UEFA POTVRDILA: Velike promene u formatu najvećih evropskih takmičenja, ovo su NOVA PRAVILA

Fudbal
Autor: Glas javnosti

Iz UEFA-e stiže zvanično obaveštenje da će od sezone 2024/2025. doći do značajnih promena u formatu najvećih evropskih takmičenja.

Glavne promene će se odnositi na to da više neće biti ulazaka po osnovu nacionalnih koeficijenata, kao i da će biti više učesnika, recimo u Ligi šampiona gde će biti 36 umesto dosadašnja 32 kluba.


UEFA je pregovore počela u ponedeljak u Madridu, a nastavila ih u utorak i potom zvanično objavila da će doći do drugačijeg izgleda, pre svega, njenog najvećeg takmičenja.

Mesto više u Ligi šampiona dobiće peta zemlja na UEFA rang listi, što je već godinama Francuska, ali se Portugalija približila rezultatima poslednjih godina. Drugo će stići kroz "šampionski put" kvalifikacija, gde će umesto četiri dosadašnja, ubuduće pet ekipa trasirati put do elite, prenosi b92.net.

Osim toga, nova dva mesta dobiće najjače lige Evrope, odnosno dva kluba koji bi prema koeficijentima samo iz prethodne sezone (ne iz ukupnog petogodišnjeg zbira), a koji kroz domaće okvire nisu obezbedili plasman, igrali u Ligu šampiona. To bi u ovom trenutku i po trenutnom stanju bili Totenhem i PSV.


BONUS VIDEO


SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI
KOMENTAR