Glas Javnosti

U čast legende

Fudbal
Autor: Glas Javnosti

Pokrenuta inicijativa da stadion dobije ime po Radomiru Antiću. On je bio izuzetno cenjen kao igarač i trener, ali i voljen kao ličnost i osoba. Smatram da stadion treba da nosi njegovo ime, jer je zaista pokazao koliko voli naš kraj - rekao je Jelisavčić

Užičani su pokrenuli inicijativu da Gradski stadion ponese ime Radomira Antića, ali i da se, kada se smiri situacija sa korona virusom, u Užicu okupe svetske i domaće fudbalske zvezde i odrigraju utakmicu u njegovu čast.
 

Nakon nedavne smrti Radomira Antića, velikog fudbalera, trenera, humaniste i čoveka koji nikada nije zaboravio svoj grad Užice i klub "Slobodu" u kojoj je načinio prve fudbalske korake, pokrenuta je inicijativa da Gradski stadion u Užicu ponese njegovo ime.

Za to je u jednoj anketi na društvenim mrežama glasalo više od 4.000 Užičana.

- On je bio izuzetno cenjen kao igarač i trener, ali i voljen kao ličnost i osoba. Smatram da stadion treba da nosi njegovo ime, jer je zaista pokazao koliko voli naš kraj, jer je slobodno vreme provodio na Zlatiboru i dosta vremena na Slobodinim utakmicama, ma u kojoj ona ligi bila * kaže Aleksandar Jelisavčić, član UO GFK Sloboda.

Da li će se to i ostvariti, odlučiće grad Užice, koji prema rečima pomoćnika gradonačelnika Užica Nemanje Nešića, ozbiljno razmatra ovu ideju.

"Ukoliko se opredelimo da stadion treba da ponese vlastito ime po nekom to bi trebalo da bude ime Radomira Antića. Ovo je grad koji je dao veliki broj poznatih i priznatih sportista, ali Radomir Antić uzimajući značaj na svetskom nivou je jedan od najvećih koji je ovaj grad dao", navodi Nešić.

To bi moglo da se desi ujedno i sa realizacijom ideje koja je potekla od ljudi koje je Radomir trenirao - da se u Užicu odigra utakmica u njegovu čast, a koja bi okupila najveće zvezde domaćeg i svetskog fudbala.

"Voleo bih da vidim sve velike zvezde koje Užičani nemaju priliku da vide uživo od Kaminera, Moline, Agilere, braće De Bur do Klajverta i naravno uz naše fudbalere koji su igrali u Arfici za reprezentaciju koju je Anitić predvodio", dodaje Nešić.

Jednu takvu utakmicu, tvrde Užičani, zaslužuje i Radomir Antić i Užice, a nadaju se da bi to moglo da bude već tokom ovog leta, ako se situacija sa korona virusom smiri.

novosti.rs

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI
KOMENTAR