Glas Javnosti

TRAGIKOMEDIJA U REŽIJI ALBANSKIH MEDIJA: Brzo zaboravili na dron, pa Srbe optužili za provokacije a Zvezdu žestoko ponizili (FOTO)

Fudbal
Autor: Glas javnosti

Šest godina nakon incidenta sa dronom na utakmici Srbija - Albanija odigranoj na stadionu Partizana, Albanci su navijače Crvene zvezde optužili za provokaciju zbog - postova na Tviteru. I to kakvih!

Crvena zvezda je u ponedeljak dobila rivala u drugom kolu kvalifikacija za Ligu šampiona. U grupi u kojoj su, između ostalih, bili moldavski Šerif i danski Midtjiland, navijači Zvezde su želeli da njihov klub izbegne potencijalne "mine" već na samom početku takmičenja, pa su tako izrazili prvo želju da ih žreb odvede na objektivno gledano mnogo slabijeg rivala (što Tirana jeste), a zatim i zadovoljstvo, kada su kuglice rekle da će crveno-beli, ukoliko izbace Europu a Tirana uspešno "preskoči" Dinamo iz Tbilisija, put ka trećoj rundi tražiti preko prestonice Albanije.

- Daj tu Tiranu.

- Ma, protiv Tirane, da ih zgazimo.

- Sve u svemu, otvoren put ka evropskim takmičenjima.

To su Tvitovi navijača Crvene zvezde.

To su ujedno i tvitovi koje su albanski mediji objavili uz naslov "Srbi provociraju".

No, da ne znaju šta rade pokazuje i to što su potencijalni duel dve ekipe nazvali "derbijem Balkana".

Ukoliko se pitate na osnovu čega, ni nama nije baš najjasnije - najveći uspeh koji je, uprkos 24 titule šampiona Albanije, Tirana zabeležila u svojoj istoriji dugoj sto godina je plasman u drugo kolo kvalifikacija za Ligu šampiona. Mada, ruku na srce, trebalo bi im odati priznanje da su ipak bili deo jednog evrokupa, s obzirom na to da su u sezoni 1994-1995 uspeli da preskoče kvalifikacionu rundu i zaigraju u nokaut fazi Kupa pobednika kupova. Na njihovu nesreću, naleteli su na Brondbi.

 

 

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR