Glas Javnosti

TO JE TA SRPSKA GLAVA: Mitrović obara rekorde u Premijer ligi i to na neverovatan način

Fudbal
Autor: Glas javnosti

Aleksandar Mitrović, reprezentativac Srbije i as Fulama, razbija stereotipe o napadačima i ruši zakone fudbala i njegova pravila. Naime, Mitrogol je uputio više udaraca glavom ka protivničkom golu u Premijer ligi, nego što je to učinio s obe noge – ukupno!

Podatak za nevericu! Ali, to je srpska „luda glava“ koja prkosi svim zakonima i koja redom ruši rekorde, kako u reprezentaciji, tako i na Ostrvu, s obzirom na to da je prošle godine postigao 43 gola u Čempionšipu, što je apsolutni rekord.

Pedantni britanski statističari lansirali su u etar podatak da je robusni centarfor Fulama u dosadašnjem delu sezone 2022/23. uputio prosečno 2,48 udaraca glavom ka golu protivnika iz aktivne igre, dok je iz kornera to (u)činio 0,73 puta po meču. Kada su pokušaji posle slobodnih udaraca u pitanju, prosek pokušaja iznosi 0,35.



Statistika takođe kaže da je Mitrović posle izvedenog kornera „kolibara“ pokušavao desnom nogom 0,52 puta, dok iz igre prosečno preti 2,21 put po meču desnicom, a 0,54 puta slabijom, levom nogom.

Prema broju kreiranih prilika, očekivano je bilo da srpska gol-mašina postigne 6,91 pogodak, a Mitrović se do sada upisao iz igre osam puta u listu strelaca i sa 11 golova (računajući i penale) je ubedljivo najbolji strelac Fulama.

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR