Glas Javnosti

Тема “Типа”: Ево који клубови широм Европе у најбољој форми дочекују финиш такмичења

Fudbal
Autor: novosti.rs/foto: Pixabay

У протеклих пет кола Порто и Галатасарај максимални. Барнли, Сосиједад и Фејенорд блистају из другог плана
Полако долази време расплета у најјачим лигама Европе, моменти када је добра форма најпотребнија. „Тип“ је тим поводом из седам шампионата издвојио по два клуба, који су у протеклих пет рунди освојили највише бодова. Гас до даске додали су Порто и Галатасарај, који су сакупили максималних 15 бодова, чиме су наговестили да би и у предстојећем периоду могли да буду ослонац прогнозерима. Али, и сваки од осталих поменутих тимова блиста у последње време, и истиче „кандидатуру“ за тикете.

ЕНГЛЕСКА

У Премијер лиги је помало апсурдна ситуација, будући да је у табели форме најбољи Ливерпул (скор 4 0 1), који је убедљиво изгубио у прошлој рунди од Вотфорда (0:3). „Редси“ су мислима више окренути среди и мечу Лиге шампиона против Атлетика, али нико на „Енфилду“ не би волео неко непријатно изненађење против малог Борнмута, који нема тријумф у претходне три утакмице. Изненађење је 11 од 15 могућих освојених поена деветопласираног Барнлија (3 2 0), коме је предстојећи ривал Тотенхем, екипа са два везана пораза.

ШПАНИЈА
Необично је и у Шпанији, где је и поред пораза од Реала, Барса број један што се форме тиче (4 0 1). Идентичан учинак у том периоду као Каталонци има и Сосиједад, чији је циљ пласман у Лигу шампиона. Распоред је приуштио посластицу у наредној рунди, будући да ће се Каталонци и Баскијци међусобно састати на „Камп ноу“ стадиону.

ФРАНЦУСКА
У Француској је све „по прописима“. Тамо су две водеће екипе, ПСЖ (4 1 0) и Марсељ (4 0 1), такође лидери и када је форма у питању. „Свеце“ чека гостовање Стразбуру, који три кола не зна за победу, док је некадашњи првак Европе домаћин Амијену, претпоследњем клубу, који је сушта супротност, с обзиром на то да 15 пута заредом није осетио чари тријумфа.

ХОЛАНДИЈА

У Холандији трку за титулу воде Ајакс и АЗ Алкмар, а из сенке је засијао Фејенорд у прошлих 450 минута првенства (4 1 0). Великан из Ротердама је имао седам узастопних победа до меча претходног кола, када је ремизирао са ПСВ у Ајндховену (1:1), али и ту је показао снагу. Следећи на путу му је Виљем, кога је јесенас као гост добио 1:0. АЗ (4 0 1), после рушења „копљаника“ у Амстердаму, напада Ден Хаг, тим који није славио шест пута узастопно.

ПОРТУГАЛИЈА

Порто је просто експлодирао у фебруару и марту, када је надвисио све ривале (5 0 0), укључујући и конкурента за титулу, Бенфику. Охрабрени „змајеви“ хитају ка пехару, а следећи на црту им излази неугодни Рио Аве, који осам мечева у низу није поражен. Блиста и трећепласирана Брага (4 1 0), којој стиже скоро прежаљени Портимоненсе. Гости су у серији од 11 мечева без славља, а и генерално су слаби, и уписали су у целом првенству две „тројке“.

ТУРСКА
Див Галатасарај се у супер узбудљивој завршници турске лиге бори са „малима“, Башакшехиром, Трабзоном и Сивасом за титулу. Плаши их тако што је у протеклих осам рунди дошао до максималних 24 поена, уз напомену да је четири од прошлих пет мечева добио са најмање два гола разлике. Фалкао и друштво гостују Сивасу, који се радовао у протекле две утакмице. И Башакшехир је у налету (4 1 0), пред двобој са просечним Гозтепеом.

БАЈЕРН И БОРУСИЈА РАЗИГРАНИ У БУНДЕСЛИГИ

У Бундеслиги је Бајерн у најбољој форми, што није никакво чудо (4 1 0). Ту уз Баварце је одмах и Борусија Дортмунд (4 0 1), која се разгоропадила у пролећном делу шампионата, највише захваљујући доласку центарфора Ерлинга Халанда, који је на седам сусрета за „милионере“ постигао већ девет голова. Дортмунд гостује имењаку из Менхенгладбаха, који је пет кола без пораза, а Бајерн је домаћин Аугзбургу, који му је јесенас откинуо бод (2:2).

ЕНГЛЕСКА

Ливерпул 4 0 1 12

Барнли 3 2 0 11

о ЛИВЕРПУЛ – Борнмут, БАРНЛИ – Тотенхем.

ШПАНИЈА

Барселона 4 0 1 12

Сосиједад 4 0 1 12

о БАРСЕЛОНА – СОСИЈЕДАД.

НЕМАЧКА

Бајерн 4 1 0 13

Борусија Д. 4 0 1 12

о БАЈЕРН – Аугзбург, Борусија М. - БОРУСИЈА Д.

ФРАНЦУСКА

ПСЖ 4 1 0 13

Марсељ 4 0 1 12

о Стразбур – ПСЖ, МАРСЕЉ – Амијен.

ХОЛАНДИЈА

Фејенорд 4 1 0 13

АЗ Алкмар 4 0 1 12

о ФЕЈЕНОРД – Виљем, АЗ АЛКМАР – Ден Хаг.

ПОРТУГАЛИЈА

Порто 5 0 0 15

Брага 4 1 0 13

о ПОРТО – Рио Аве, БРАГА – Портимоненсе.

ТУРСКА

Галатасарај 5 0 0 15

Башакшехир 4 1 0 13

о Сивас - ГАЛАТАСАРАЈ, Гозтепе – БАШАКШЕХИР.

о Напомена: лига, клубови са најбољим учинком у претходних пет кола, парови следећег кола.

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR