Glas Javnosti

Tadić menja ulogu u Feneru

Fudbal
Autor: Glas javnosti

Kapiten reprezentacije Srbije Dušan Tadić prošlog leta je stigao u Fenerbahče za koji je odigrao dobru sezonu, ali će ubuduće imati novu ulogu u truskom klubu.

Fenerbahče je u tek završenoj sezoni uložio dosta novca u tim, ali su trofeji izostali. Sve pehare u Turskoj su pokupili Galatasaraj i Bešiktaš, dok je u Ligi konferencija Fener eliminisan u četvrtfinalu od Olimpijakosa, kasnijeg osvajača.

Upravo zbog svega toga, čelni ljudi kluba su odlučili da naprave promenu na čelu stručnog štaba i za novog trenera postavljen je legendarni Žoze Murinjo.


Portugalac će ovog leta imati 100 miliona evra na raspolaganju kada su transferi u pitanju, a kako turski mediji navode, pre svega želi da dovede pojačanje na poziciji levog krila, koju je prošle sezone pokrivao Dušan Tadić.

Ipak, to ne znači da "Posebni" neće računati na kapitena reprezentacije Srbije, već će mu samo dodeliti novu ulogu.

- Murinjo na mestu levog krila želi da dovede brzog igrača umesto Tadića, kako bi znatno ubrzao igru. Tadić nije tip igrača kojeg krasi brzina i Žose će ga koristiti na poziciji desetke - pišu Turci.

U sezoni za nama, Tadić je na 56 utakmica upisao po 16 golova i asistencija, ali Murinjo smatra da će na mestu iza napadača biti još produktivniji.

Pre Fenerbahčea, Tadić je igrao za Ajaks, Sautempton, Tvente, Groningen i Vojvodinu.

Glas javnosti /S09S 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu.

BONUS VIDEO


SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR