Glas Javnosti

TADIĆ KAPITENSKI I KAD JE TEŠKO: Posle debakla Ajaksa, izašao pred novinare

Fudbal
Autor: Glas javnosti

Dušan Tadić kao kapiten pokušao je da objasni debakl Ajaksa protiv Napolija (1:6) u Ligi šampiona.

"Kopljanici" su pretrpeli najteži poraz u istoriji kluba u elitnom takmičenju, pa se baš Tadić našao na udaru kritika, ali i ostali zajedno sa trenerom Alfredom Šrojderom.

Tadić je bio jedan od tragičara zbog crvenog kartona 20 minuta pre kraja. Izašao je pred novinare da sumira utiske u lošoj noći.

– Kod prvog žutog kartona sam mislio da ga neću zakačiti, a na drugom sam pokušao da se zagradim i sačuvam loptu. Bilo je 1:5, nisam hteo isključenje, ali desilo se – rekao je Tadić



U kratkim crtama objasnio je sva dešavanja na terenu...

– Dobro smo počeli, poveli 1:0, a onda napravili tri greške i već je bilo 1:3. Odjednom je to bila druga utakmica. U drugom poluvremenu smo pokušali ponovo, ali posle pet minuta bilo je 1:4. Tada je bilo gotovo – počeo je Tadić.

Istakao je da je veliki problem to što je ekipa ostala bez nekolicine bitnih igrača kao što su Martinez, Ale, Antoni...

– Izgubili smo sedam ili osam igrača i sve smo morali da ih zamenimo. Uvek je tada teško, potrebno je vreme za automatizme. Taj proces je i dalje u toku. Izgubiti 1:6 je nedopustivo. Ovaj poraz nije dobar za samopouzdanje, svi smo u svlačionici bili tužni. Moramo da naučimo lekciju i da se pobrinemo da podignemo glave. Biće teško, ali moramo da se pogledamo u ogledalo i ustanemo. Moramo da shvatimo kako da opet iskoristimo kvalitet. Vreme je da se pogledamo u ogledalo. Kada dođu ovako teški trenuci, moramo da se vratimo nekim osnovama. Danas smo primali golove veoma lako. Naravno da su oni dobar tim, ali i mi smo. A to nismo pokazali danas – završio je Tadić.

Ajaks će u sledećem meču biti bez Tadića zbog tog isključenja i to baš u Napulju protiv lidera Serije A.

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR