Glas Javnosti

SVI U NAPAD: Stanojević najavljuje ofanzivni Partizan protiv Genta (VIDEO)

Fudbal
Autor: Glas Javnosti

Trener Partizana Aleksandar Stanojević najavio je veoma ofanzivnu utakmicu protiv Genta, sa obe strane.

Meč u Humskoj igra se u četvrtak od 21.00 i biće to susret dve prvoplasirane ekipe grupe B Lige konferencija sa maksimalnim učinkom od šest bodova.

Strateg crno-belih je istakao da belgijski tim igra u specifičnom sistemu i napadački fudbal sa igračima koji imaju dobre fizičke predispozicije.

"Jedna od odlučujućih utakmica za prolaz i proleće u Evropi. Igramo protiv ekipe koja je direktan konkurent za prvu poziciju. Znamo da će naredne dve utakmice mnogo toga odlučiti. Maksimalno smo spremni i motivisani, situacija sa povredama je dobra. Juče smo imali testiranja, Jović se oporavio od korone, ali neće biti u konkurenciji za tim", rekao je Stanojević na početku konferencije za medije u Humskoj.

Partizan nema dobar skor sa belgijskim klubovima, zapravo, nijednu pobedu, ako izuzmemo lepe uspomene na Anderleht i prolaz u Ligu šampiona posle penala u Briselu.

"Nadamo se prekidu te tradicije. Belgijanci imaju dobru igu, dosta ulažu u fudbal. Igrali su promenljivo ove sezone, dosta igrača im se vratilo iz povreda, u usponu su forme. Biće izuzetno teško, ali ne može da bude lako ako želite prvo mesto u grupi i proleće. Nadam se da ćemo prekinuti taj loš niz sa Belgijancima".

Upitan je da prokomentariše izjavu Aleksandra Mitrovića da Partizan može da igra finale Lige konfenrecija.

"To je u ovom trenutku nerealno, dolaze i ekipe iz Lige Evrope. Hvala Mitru na veri i svemu tome, ali mi prvo da vidimo da budemo prvi u grupi. I to će biti veoma teško, pa neka bude proleće u Evropi, a za ostalo ćemo da vidimo".

Na kraju je još jednom govorio o sistemu u kom igra Gent.

"Igraju na specifičan način, menjaju tri napadača gore, u zavisnosti da li su brži igrači. Pokušaćemo da anuliramo jihove bokove i igrače po centrali, jer znamo i koje su mane tog njihovog sistema. Biće sistem na sistem, pa ćemo videti. Imamo i mi plan B, pa ćemo videti kako se stvari budu odvijale", zaključio je Aleksandar Stanojević.

(Glas javnosti)

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR