Glas Javnosti

СВИ НА МАРАКАНУ! Звезда вечерас игра против Спартака из Трнаве, Делије мислима у Салцбургу! Милојевић: "Словаци се неће бранити"

Fudbal
Autor: Глас јавности / Данас / од 07.08.2018.

Црвена звезда имаће вечерас двоструког противника у квалификацијама за Лигу шампиона.

На трави стадиона „Рајко Митић“ играће против словачког Спартака из Трнаве (20.30), али ће у мислима навијача, а вероватно и играча, увелико бити Салцбург.

Жреб за последњу рунду квалификација за улазак у Лигу шампиона био је немилосрдан према шампиону Србије, пошто ће у случају да прођу Словаке играти против победника меча Салцбург – Шкендија, мада нема дилеме да ће аустријска екипа у четврто коло квалификација. Вероватно је добра ствар што је шампион Србије избегао Динамо Загреб јер бисмо у том случају добили двомеч испуњен великим националистичким тензијама на трибинама, што у овом тренутку, усред тензија између политичких елита обе државе, није потребно ни једној ни другој страни.

Тренер Црвене звезде Владан Милојевић по обичају је избегао да прича о потенцијалном ривалу, желећи да се играчи фокусирају само на наредног ривала – Спартак Трнаву. А на „Рајко Митић“ долази екипа која никада није успела да се пласира у Лигу шампиона, ни у Лигу Европе. Највећи клупски успех Словаци су практично остварили када су пре Црвене звезде успели да избаце Легију из Варшаве. Додуше, победа у Варшави од 2:0 остала је под велом стомачног вируса играча пољске екипе, док је пораз од 0:1 у Трнави био сплет срећних околности, пошто је тим тренера Радослава Латала био на корак од тога да прими други, а можда и више голова. Међутим, Милојевић упозорава да Звезда не сме да потцени Словаке као што је то урадила Легија.

– На овом путу имамо једног противника који је доминирао против Легије, која је на папиру била фаворит. Изузетно добро селектиран и квалитетан тим, локалпатриотска екипа. Спој искусних и младих играча, добро вођених од стране тренера. Од првог до последњег минута се види шта желе. Ништа мање тежа, нити лакша утакмица од претходних. Изискују респект, какав имамо према сваком противнику. Спремаћемо се као и сваки пут, очекује нас једна тешка, тврда утакмица. Зато позивам навијаче да нас подрже – рекао је Милојевић.

                                           

Стратег Звезде не очекује да ће се Словаци бранити у Београду.

– Не бих се сложио да су дефанзивна екипа. Играју јак пресинг, добро скенирају противника, посвећени су томе. Имају брзе играче, брзу транзицију. Екипа савременог фудбала, која има све оно чему ми тежимо. Брзе и физички спремне играче, поседују посебан стил. Мислим да екипу са таквим стилом и начином игре дуго нисмо видели на „Маракани“. Спартак је екипа која такође није мењала тим од прошле године. Имају само два или три странца, већина играча је ту поникла. Све су то елементи који нас терају да будемо јако опрезни. За сваког тренера је важно да има групу играча на окупу дуже време – додао је Милојевић.

Тренер црвено-белих може да рачуна на све играче за меч за Спартаком. Дефанзивац Срђан Бабић се опоравио од повреде, а за европске мечеве лиценциран је и Вељко Симић, новајлија који је протеклог викенда, већ на дебију против Вождовца, уписао први гол. У случају да испадну од Спартака, играчи Звезде састаће се у последњем колу квалификација за Лигу Европе против бољег из дуела ХЈК Хелсинки – Олимпија.

 

Глас јавности / Данас / од 07.08.2018.

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR