Glas Javnosti

SVE SAM OVO ZNAO, NISAM RAZOČARAN. NARAVNO DA OSTAJEM! - uz osmeh je poručio Piksi

Fudbal
Autor: Glas javnosti

Dragan Stojković Piksi govorio je posle eliminacije sa Mundijala u Kataru.

Srbija je izgubila od Švajcarske 3:2 i planetarni turnir završila sa samo jednim bodom u G grupi, uz još remi sa Kamerunom (3:3) i još jednim porazom od Brazila (2:0).

Selektor je pred novinarima na konferenciji za medije, na koju je kasnio najmanje 30 minuta, objasnio loš rezultat u Kataru.

Čitav tok konferencije za medije pratili smo uživo na Sportalu:

*Još uvek se čeka naš selektor, što je pomalo neuobičajeno. Pres sala je uveliko puna, a Stojković je prvi na redu. Odmah za njim će pred novinare selektor Švajcarske Murat Jakin i kapiten Granit Džaka.

*Zbunjujuće scene u sali. FIFA zvaničnik je prvo saopštio da će doći da promene, odnosno da će prvo izaći Švajcarci, pa tek onda Stojković, ali je onda još jednom promenio odluku i vratio je na prvobitnu. Selektora Orlova kasni bar pola sata.

Piksi je konačno došao...

– Čestitao bih Švajcarskoj na zasluženoj pobedi. Rezultatom nismo zadovoljni, ali s obzirom na sve probleme od dolaska ovde, imajući u vidu fizičku pripremljenost, odnosno povrede ključnih igrača, učinili smo sve da ih vratimo, ali je to isuviše veliki problem za nas. Momci su se borili, dali sve od sebe, ali nije dovoljno za ovaj nivo. Postoje opravdani razlozi – rekao je Stojković.


Piksi je kroz osmeh rekao da nema dilemu da će ostati na klupi Orlova...

– Naravno. Mi u martu počinjemo kvalifikacije za EURO i imamo veliku želju da se nađemo tamo. Biću daleko zadovoljni ako mi igrači budu zdravi i u top formi.

Ne krije da je Srbija pretrpela neuspeh u Kataru, ali je izneo niz okolnosti poput spreme pojedinaca usled povreda.

– Treba biti dostojanstven u uspesima i porazima. Imali smo uspehe u prethodnih godinu i po dana, sada je došao pad. Igračima sam pružio ruku i rekao da moramo da budemo veliki i kada nema ne ide. Bila je mirna atmosfera. Nekim igračima moram da skinem kapu, neki drugi ne bi ni pomislili da igraju, a oni su dali maksimum. Imali smo probleme u defanzivnoj igri, ali to je za dublju analizu. Ovo je Svetsko prvenstvo i morate sve igrače da imate zdrave i u top formi. Želje su jedno, a mogućnosti sasvim drugo, ja sam to znao. Nisam razočaran, niti sam mogao da tražim previše.

Strani mediji su insistirali na tenzijama između fudbalera dva tima. Stojković nije mogao da im otkrije tačan razlog.

– Možda igrači mogu da kažem, ali ja ne znam šta se desilo stvarno. Bilo je tenzije, ali ne mogu da kažem pravi razlog šta se desilo. Ponekad tenzija dolazi kroz nesrećne okolnosti, ali to je normalno za ovakvu utakmicu.

Prokomentarisao je i senzacionalan trijumf Kameruna nad Brazilom, posle kog je Srbija završila na poslednjem mestu grupe.

– Ne daj Bože da smo pobedili, a da nismo prošli. Nisam mogao da verujem. Ako vidite ko je sve završio takmičenje, velika Belgija, Danska, Urugvaj, Nemačka... Ovo prvenstvo je nepredvidivo – zaključio je Piksi.

BONUS VIDEO


SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR