Glas Javnosti

ŠVAJCARCE ČEKA PAKAO! CRVENA ZVEZDA NA MARAKANI IDE NA POBEDU: Crveno-beli žele do tri boda u Ligi šampiona (21.00)

Fudbal
Autor: Glas javnosti

Fudbaleri Crvene zvezde večeras (21.00, RTS 1, TV Arena sport) igraju protiv Jang bojsa u drugom kolu Lige šampiona.

Crveno-beli će na dupke punom stadionu "Rajko Mitić" dočekati predstavnika Švajcarske.

Gledajući kroz istoriju, Crvena zvezda se četiri puta sastajala s Jang bojsom i uvek je bila ukupni pobednik. Oba puta u kvalifikacijama za Ligu šampiona. Prvi put 2004, a poslednji put 2019. godine. Junak prvog dvomeča bio je Nikola Žigić, a drugog Aleksa Vukanović.

Sada su neka nova vremena, oba tima su u grupnoj fazi i žele da zabeleže pobedu, jer su na startu doživeli neuspehe protiv Mančester sitija, odnosno Lajpciga.

- Mnogo smo srećni što se nakon tri godine Liga šampiona vraća na Marakanu. To je najjače takmičenje u Evropi i radujemo se tome. Mnogo lepa sećanja su vezana za prethodna dva mandata u Ligi šampiona i nadamo se da ćemo i ove godine slaviti pobede kod kuće i prikazati Zvezdu u pravom svetlu - bio je staložen Marin.


Grupa u kojoj se nalazi Crvena zvezda, s prvakom Evrope Mančester sitijem, nemačkim Lajpcigom i švajcarskim Jang Bojsom, vrlo je jaka.

- Videli smo već, igrali smo s najboljom ekipom na svetu, Lajpcig izgleda mnogo dobro, igrao je s Bajernom nerešeno i bori se za titulu u Nemačkoj. Svaka grupa u Ligi šampiona je teška. Imamo odličnu ekipu i dobro smo se spremili za ovu utakmicu.

Marko Marin nije imao potrebu da se razmeće izjavama, veruje da će tim koji je selektirao zajedno sa Zvezdanom Terzićem i Barakom Baharom govoriti na terenu.

- Dosta smo se promenili ovog leta, novi igrači i novi trener. Treba vremena da se uklopi sve. Imamo kvalitet, sada je potrebno vreme, ali to ne znači da nismo u formi - objasnio je Marko Marin.



C. zvezda - Jang bojs

21.00 RTS 1, Arena sport

Beograd. Stadion: Rajko Mitić. Kapacitet: 51.755.

Sudija: Vilijam Kolum (Škotska). Pomoćnici: Frensis Konor i Dejvid Megiči (oba Škotska).

C. zvezda (3-4-2-1): Glazer - Rodić, Dragović, Điga - Mitrović, Stamenić, Hvan, Bukari - Ivanić, Kraso - Endijaj. Trener: Barak Bahar.

Jang bojs (5-3-2): Rakiopi - Janko, Amenda, Kamara, Benito, Garsija - Nijase, Lauper, Ugrinić - Iten, Elija. Trener: Rafael Viki.

Liga šampiona

Grupa G

1. kolo

M. siti - C. zvezda 3:1 (0:1)

Jang Bojs - Lajpcig 1:3 (1:1)

2. kolo

Lajpcig - M. siti 21.00

C. zvezda - Jang bojs 21.00

Lajpcig 1 1 0 0 3:1 3
M. siti 1 1 0 0 3:1 3
C. zvezda 1 0 0 1 1:3 0
Jang bojs 1 0 0 1 1:3 0


Glas javnosti/K04S

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR