Glas Javnosti

SUPERLIGA SRBIJE: Partizan se mučio, Obrovac grešio, crno-beli slomili Mačvu (VIDEO)

Fudbal
Autor: Glas javnosti

Fudbaleri Partizana savladali su Mačvu u meču 13. kola Superlige Srbije

Partizan je u drugom minutu imao sjajnu šansu, kada je Holender sjajno zalomio, šutirao, ali je njegov pokušaj završio na stativi. Samo minut kasnije, na jedan odbitak je naleteo Asano, ali je njegov pokušaj sa 15 metara završio pored stative Gordićevog gola.

Usledio je period nešto mirnijei igre tokom kog je Partizan imao loptu, pokušavao, ali nije postojala ideja kako probiti dobro organizovanu odbranu Mačve. 

U 20. minutu dosuđen je slobodan udarac sa nešto više od 20 metara od gola Mačve, pokušao je Natho, ali je Gordić uspeo da ukroti njegov šut. 

Šapčani su ozbiljno pripretili u 24. minutu, ali nakon centaršuta sa desnog krila nisu uspeli da kazne loše postavljenu odbranu domaćeg sastava. 

U 36. minutu, nakon šuta Zdjelara lopta je zakačila nekoga od defanzivaca Mačve i završila u korneru, posle kog je pokušao Vujačić, ali je lopta završila tek nekoliko centimetara pored stative Gordićevog gola. To je bila i poslednja ozbiljnija prilika u prvom poluvremenu, pa je na odmor Partizan otišao bez gola. 

To se promenilo već nakon jednog minuta igre u drugom poluvremenu, pošto je Asano loptom pogodio Obrovca u ruku u kaznenom prostoru, a Natho sa bele tačke zatresao mrežu rivala za 1:0.

Mačva je imala priliku u 50. minutu da izjednači, kada je Zukanović pogodio Stevanovića nakon kontre, dok je sedam minuta kasnije Vujačić mogao da duplira prednost crno-belih, ali je loše zahvatio loptu glavom.

U 64. minutu Knežević je loptu zakačio ramenom umesto glavom, pa je ostalo 1:0. Najbolju šansu na meču Mačva je imala u 67. minutu, kada je Ortiz šutirao nakon greške Filipa Stevanovića, ali je lopta prozujala pored gola koji čuva njegov imenjak Nemanja.

U 71. minutu Lazar Marković je duplirao vođstvo svog tima nakon nove greške Obrovca i lepog pasa Holendera i sjajnog prodora i tako doveo crno-bele nadomak pobede.

Mačva je mogla da smanji prednost preko samo dva munuta kasnije, ali je gol Markovića poništen zbog ofsajda, a potom i preko Ortiza, čiji je šut sa preko 20 metara Stevanović uspeo da odbije u korner. 

Do kraja meča, Partizan je propustio još jednu šansu za 3:0, pošto Urošević nije uspeo lepo da zahvati loptu petom nakon šuta Markovića, pa je ostalo 2:0, čime su crno-beli došli do osme pobede u sezoni, dok je Mačva ostala na poslednjem mestu sa samo pet bodova.

Пласман обезедио SofaScore LiveScore

 

 (Izvor: Glas javnosti)

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR