Glas Javnosti

NEMCI TVRDE: Putin preko Abramoviča srušio Superligu!

Fudbal
Autor: Glas javnosti

Nemački list Zidojče cajtung piše o pozadini pada megalomanskog projekta pod nazivom Superliga koji je mogao iz korena da promeni evropski fudbal, poremeti interese i odnos snaga unutar sistema.

Superliga Evrope u fudbalu glavna je globalna tema ove nedelje. 

Nemci su izložili teoriju po kojoj je ruski predsednik Vladimir Putin uticao na svog zemljaka vlasnika Čelsija Romana Abramoviča da istupi iz Superlige. Osim toga, ruska kompanija Gazprom je glavni sponzor Lige šampiona i vlasnik fudbalskog kluba Zenit koji želi da se probije u elitnom klupskom takmičenju. Grad Sankt Peterburg biće domaćin Evropskog prvenstva i finala Lige šampiona 2022. godine koje bi postalo potpuno obesmišljeno.


Rusija je bila domaćin Mundijala 2018. godine i u interesu te zemlje je da nastavi sa organizovanjem najvećih fudbalskih takmičenja i ulaganjem u fudbal kroz sponzorstva, pošto je sada sasvim ogoljeno do koje mere je ta igra postala industrija.

Ideja Superlige potekla je od Arapa i kada bi se ostvarila, to bi automatski značilo da Liga šampiona verovatno gubi na publicitetu i značaju, a samm tim i da slabi uticaj ruskog kapitala u fudbalu.

(Glas javnosti)

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR