Glas Javnosti

ČELNICI 'VEČITIH': Superliga je amerikanizacija!

Fudbal
Autor: Glas javnosti

Inicijativa dvanaest bogatih evropskih klubova da osnuju zatvorenu Superligu (ESL) izazvala je burne i pretežno negativne reakcije, a tim povodom oglasili su se vodeći ljudi Partizana i Crvene zvezde.

Generalni direktor Crvene zvezde Zvezdan Terzić poručio je da crveno-beli pomno prate situaciju i da mu se ne dopada sama ideja o osnivanju Superlige Evrope. 

- Generalno sam protiv osnivanja Superlige Evrope i kao klub ćemo se boriti protiv formiranja, jer je ta liga zamišljena da bogati klubovi postanu jos bogatiji, a svi ostali jos siromašniji. Produbljuje se ionako prevelik postojeći jaz među klubovima. Sport gubi svoju suštinu, gubi fer plej. Crvena zvezda je bivši prvak Evrope i zbog postojećih finansijskih razlika već je platila veliki ceh u poslednjih 25 godina", dodao je, pre nego što je taksativno objasnio: Ovo će biti katastrofa za ceo evropski fudbal, jer je to: sistem koji ne daje šansu svima, amerikanizacija sporta, narušavaju se evropski model sporta i fudbalska piramida, 12 klubova na jednoj strani protiv stotine hiljada drugih, nema mehanizma solidarnosti prema ostalim klubovima i ligama - kazao je Terzić u razgovoru za B92.net.


U Humskoj imaju istovetan stav po tom pitanju. Predsednik Milorad Vučelić ističe da je to pogubno po uslovno rečeno manje klubove, prenose Večernje novosti.

- U toj kombinaciji recimo nema Ajaksa, koji je ozbiljan velikan. Bilo bi i mnogo manje novca u ostalim evropskim takmičenjima, a to je za Partizan i Zvezdu jako bitan detalj za funkcionisanje. Svi zaboravljamo da bi mi imali mnogo veći rejting da nije bilo sankcija, ovim se postavljaju novi gubici. Jedna potpuno neprirodna stvar, jedna vesternizacija i amerikanizacija svega - zaključio je predsednik crno-belih .

(Glas javnosti)

 

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR