Glas Javnosti

SUDIJA POKAZAO OKRUGLI CRVENI KARTON: Evo šta je to i čemu služi

Fudbal
Autor: Glas javnosti

Na utakmici između Vreksama i Šefild junajteda u FA kupu viđen je nesvakidašnji prizor, sudija je igraču pokazao crveni karton ali okruglog oblika.

Okršaj između Vreksama i Šefild junajteda našao se u centru pažnje zbog neverovatne situacije koju smo videli u 71. minuti utakmice kada je igrač gostujuće ekipe Danijel Jebbison dobio direktan crveni karton.

On je imao duel s jednim igračem Vreksama, ali je bio šokiran kada mu je glavni sudija Dean Whitestone pokazao direktan crveni karton. Ovaj detalj šokirao je i sve one koji su gledali utakmicu, ali samo zbog oblika crvenog kartona.


Zna se da su žuti i crveni karton inače u obliku kocke, ali sinoć je Whitestone igraču Šefilda pokazao okrugli crveni karton što je mnoge zbunilo.

Većini nije bilo jasno zašto je engleski sudija imao kod sebe okrugli crveni karton, ali se nakon utakmice pojavilo objašnjenje zašto se i takav karton koristi u Engleskoj.

Kartoni okruglog oblika u Engleskoj su uvedeni još 1997. godine, ali se nisu baš dugo koristili zbog čega ih očito mnogi i nisu zapamtili.

Okrugli crveni karton koristio se zbog igrača koji nisu mogli razlikovati boje i po obliku su mogli shvatiti da li su dobili crveni ili žuti karton. Crveni je bio u obliku kruga, a žuti u obliku kocke.

BONUS VIDEO


SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR