Glas Javnosti

STIGLE PROGNOZE ZA MUNDIJAL: Kao po običaju niko nam ne daje dobre šanse, a evo gde se nalazimo na listi

Fudbal
Autor: Glas javnosti

Statističari, očigledno, ne veruju u “orlove” i našem timu daju jako male šanse za uspeh na Mundijalu, gotovo nikakve. Ne zanosimo se ni mi da ćemo biti prvaci sveta, ali da se Kataru, Iranu ili Koreji daju veće šanse nego Srbiji...

Bilo kako bilo, prema analizi statističkog portala “The Analyst”, Piksijevi “orlovi” imaju tek 0,24 odsto šanse da osvoje SP. 

Naši rivali u grupi, za izuzetkom Kameruna, stoje dosta bolje. Švajcarska ima jedan odsto šanse da se okiti titulom, a Brazil je sa 15,73 odsto drugi Mundijala. Kamerun stoji još lošije od Srbije, i ova afrička selekcija je jedna od tri kojoj se ne daje ni promil šanse da stigne do titule. 

Preostale dve su Saudijska Arabija i Kostarika. Iza nas su još Kanada, Maroko, Tunis, Gana, Australija, Ekvador i Senegal. Sve ostale reprezentacije imaju veće šanse od nas da stignu do trofeja. 

Tako, Hrvatska stoji jako dobro i deseta je na listi favorita sa 2,31 odsto šanse za osvajanje turnira, odmah iza Portugala i Argentine. 

Prvi favorit u Kataru je aktuelni šampion sveta Francuska sa skoro 18 odsto šanse, potom sledi Brazil, pa Španija, Engleska, Belgija, Holandija, Nemačka... Ovo je kompletna lista:
SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI
KOMENTAR 


AKTUELNE VESTI S MREŽAHOROSKOP