Glas Javnosti

SRĐAN SPIRIDONOVIĆ, ZVEZDINO KRILO I NOVI LJUBIMAC NAVIJAČA: Čuvao sam srpski ponos i sanjao Zvezdin dres, to je Austrijancima mnogo smetalo! (VIDEO)

Fudbal
Autor: Glas javnosti

Kada je potpisao za Crvenu zvezdu, mnogi su se pitali zašto crveno-beli pojačanje za novi napad na plasman u Ligu šampiona traže u Poljskoj. Nešto manje od dva meseca kasnije, Srđan Spiridonović ozbiljno pretenduje da u konkurenciji Aleksandra Kataija i Gelora Kange odnese titulu najvećeg pojačanja ovog leta na "Marakani".

Spiridonović je rođen 13. oktobra 1993. godine u Beču, a fudbalom je, na inicijativu dede i oca, počeo da se bavi u Rapidu sa devet godina. 

– To je još od dede i ćaleta to je uvek bilo sve u fudbalu, radilo se i od malih nogu naučiš o čemu se radi. Uvek se gledao fudbal, krenuo sam sam da igram od malih nogu u parku, otac me je posle upisao u klub i tako je krenulo sve, otkrio je Spiridonović.

Iako je fudbalski stasavao u Austriji, fudbalski san mu je još od najmlađih kategorija bio vezan za neko drugo područje:

- Idol mi je bio Brazilac Ronaldo. Voleo sam njih da gledam kako igraju. Sanjao sam da i ja postignem neke stvari u karijeri. Da igram za veliki klub i reprezentaciju moje zemlje. Odrastao sam u Beču i nemački je moj najbolji jezik, ali se u Beču pričao srpski u kući. Majka ni dan danas ne zna nemački jer je nikad nije interesovalo to. Mi pričamo srpski tamo, tako znam i njega.  Uvek sam bio ponosan Srbin, veliki san su mi Zvezda i reprezentacija. Kocke su se sklopile dobro. Pogotovo što sam imao mnogo teške periode u karijeri, posebno u Austriji za moj srpski mentalitet. Jer nikad se nisam osećao kao Austrijanac i to je dosta tamo smetalo narodu. Ali nisam nikad hteo da se pretvaram. Hteo sam da sačuvam svoj ponos i desilo se ono što sam želeo, otkrio je Spiridonović.

On će večeras od 21 čas sa svojim saigračima istrčati na teren stadiona "Rajko Mitić", gde će rival crveno-belima biti ekipa Evrope sa Gibraltara u prvom kolu kvalifikacija za plasman u Ligu šampiona.

 

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR