Glas Javnosti

KRAJ VELIKE KARIJERE SVE BLIŽI: Rafael Nadal se povukao sa Indijan Velsa

Tenis
Autor: Glas javnosti

Rafael Nadal odustao je od mastersa u Indijan Velsu. Vest koja je rastužila ljubitelje tenisa i ponovo pokrenula pitanje - da li je vreme za kraj?

Španski teniser se posle gotovo godinu dana vratio takmičenjima ovog januara. U Brizbejnu je zabeležio dve pobede, pre nego što je izgubio od Džordana Tompsona.

Nije taj poraz zaboleo „kralja šljake“, ali jeste nova povreda – zbog koje je odlučio da propusti Australijan open.

Najavio je Nadal da će se na teren vratiti u Dohi, međutim plan mu se nije ostvario.

Zatim je u društvu Novaka Đokovića otputovao u Indijan Vels. Uoči prvog mastersa u sezoni je igrao egzibicioni meč sa Karlosom Alkarasom – u kojem je izgubio posle tri seta. I onda prelomio – prvog takmičarskog dana u Kaliforniji je saopštio da se povlači.



Ono što je posebno zabrinulo ljubitelje tenisa je rečenica da „ne može više da laže sebe, a ni navijače“.

- Sa velikom tugom moram da se povučem sa neverovatnog turnira u Indijan Velsu - napisao je Nadal.

- Svi znaju koliko volim ovo mesto i koliko volim da igram ovde. To je takođe jedan od razloga zašto sam vrlo rano došao u pustinju da vežbam i pokušam da se spremim.

Naporno sam radio i vežbao i svi znate da sam prošao test ovog vikenda, ali nisam spreman da igram na najvišem nivou na tako važnom događaju. To nije laka odluka, u stvari je teška, ali ne mogu da lažem sebe i hiljade navijača. Svi ćete mi nedostajati i siguran sam da će turnir biti sjajan.


(Foto: Jutjub)

Ovakav razvoj događaja naveo je mnoge na pitanje – da li je vreme za kraj?

Izvesno je da je sve bliži – ali je jasno da se Nadal neće povući pre sezone na šljaci. Više puta u toku sezone je isticao da mu je primarni cilj da zdrav i spreman bude za svoju omiljenu podlogu, na kojoj će se osim Rolan Garosa, ove sezone igrati i Olimpijske igre.


- Govorim od početka da mi je to prioritet, da za šljaku budem zdrav koliko je moguće i da mogu da uživam – rekao je Rafa.

Izvesno je da će osvajač 22 grend slema propustiti i masters u Majamiju.

Nadal bi trebalo da se vrati na teren tokom "evropske turneje", odnosno turnira u Monte Karlu, Barseloni, Madridu, Rimu i naravno - Rolan Garosu.


Glas javnosti/B06S

BONUS VIDEO


SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR