Glas Javnosti

Endi Marej potpuno slomljen posle debakla na Australijan openu

Tenis
Autor: Glas javnosti

Legendarni britanski teniser Endi Marej doživeo je eliminaciju već u prvom kolu Australijan opena od strane argentinskog igrača Tomasa Martina Ečeverija - 6:4, 6:3, 7:5. Jasno je da je karijera na zalasku, Endi je potvrdio da je izvesno da je ovo njegov poslednji Australijan open.

Trenutno 30. na ATP listi, Ečeveri je demonstrirao izvanrednu igru i dominaciju nad Marejem, koji više nije senka onog igrača koji je u jednom periodu karijere bio deo priče o "velikoj četvorci", ali je ispao iz nje.

Rezultat od 6:4, 6:2, 6:2 jasno govori o dominaciji Argentinca koji je trijumfovao posle malo manje od dva i po časa igre. Mnogi smatraju da je ovo jedan od najgorih Endijevih mečeva u karijeri. 

Marej, koji ima pet finala u Melburnu iza sebe, uspeo je da napravi svega jedan brejk tokom meča u drugom gemu, ali se od tog trenutka stvari nisu odvijale u njegovu korist. Ečeveri je preuzeo kontrolu nad mečom, naročito u drugom i trećem setu, gde je rutinski čuvao dva brejka prednosti, a posle meča je Endi imao šta da kaže. 



„Definitivno postoji mogućnost da će ovo biti poslednji put da igram ovde. I da, mislim da je tako, verovatno zbog toga kako je meč prošao, zbog svega što se desilo, ne znam...

Dok igrate meč, očigledno pokušavate da kontrolišete svoje emocije, fokusirate se na poene i sve. Kada si na poen do kraja, ti razmišljaš u stilu - ne mogu da verujem da se ovo završilo tako brzo.

Da, u poređenju sa mečevima koje sam igrao ovde prošle godine, potpuno je suprotan osećaj kada silazim sa terena. Da, voleo bih da više uvlačim publiku u meč. Samo sam razočaran načinom na koji sam igrao i svim tim stvarima. Težak, težak način da se završi.” 

Ečeveri je ponosan na svoju pobedu. 

Bio je to neverovatan meč za mene. Veoma je teško pobediti legendu kao što je Endi. On je jedan od mojih idola. Prošle godine smo igrali dva puta. Bila je to duga bitka kao i ova. Danas sam igrao neverovatno. Nadam se da ću moći da nastavim sa ovim nivoom u sledećem meču.

Zapratite naš TELEGRAM kanal za najnovije i najvažnije vesti

BONUS VIDEO


SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR