Glas Javnosti

BOLTOV REKORD TRAJE VEĆ 14 GODINA

Ostali sportovi
Autor: Glas javnosti

Na današnji dan, legendarni Jusein Bolt oborio je svetski rekord na 100 metara, pošto je na Svetskom prvenstvu u Berlinu 2009. istrčao stazu za devet sekundi i 58 stotinki. Bolt je tada popravio sopstveni rekord od 16. avgusta 2008. sa Olimpijskih igara u Pekingu, kada je istrčao 100 metara za devet sekundi i 69 stotinki.

Legendarni Jamajčanin oborio je svetski rekord u finalu trke na 100 metara na 12. prvenstvu sveta u atletici u Berlinu i za čak 11 stotih delova sekunde nadmašio sopstveni svetski rekord postavljen na 29. Olimpijskim igrama u Pekingu, i taj rekord do danas nije pao! 



Posle trke, Bolt je izjavio da nije očekivao da će za 11 stotih delova sekunde nadmašiti svoj rezultat sa Olimpijskih igara u Pekingu.

- Nisam trčao sa ciljem da oborim svetski rekord. Plan je bio da napravim što manje grešaka, pošto sam očekivao da će trka biti izuizetno teška. 

- Start je bio veoma dobar, maksimalno sam trčao u prvih 20 metara, a posle su stvari išle svojim ritmom - naveo je Bolt, koji je rekord postavio pet dana pre 23. rođendana. 

On je uporedio trku sa onom koju je tačno godinu dana pre istrčao na Olimpijskim igrama u Pekingu. 

- Bez obzira na današnji rezultat, mislim da je trka u Pekingu bila značajnija za moju karijeru. Tada sam pokazao svima koliko vredim, a sada sam potvrdio koliko sam dobar. Rezultat koji sam postigao je izvanredan. Znao sam koliko vredim ali i da trka neće biti laka. Ipak, uspeo sam da napravim novi podvig!

BONUS VIDEO


SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR