Glas Javnosti

NBA trka se privodi završnici

Košarka
Autor: Glas javnosti

Bitka za Zapad između aktuelnih šampiona Denver Nagetsa i najbolje defanzivne ekipe lige Minesota Timbervulvsa odigraće se u noći između srede i četvrtak od 04.00 po našem vremenu.

Tri utakmice ostale su do kraja i vreme je da vidimo ko je vladar Zapada za regularni deo NBA sezone 2023/24.

Denver Nagetsi i Nikola Jokić dočekaće Minesota Timbervulvse i na tri utakmice do kraja sezone oba tima imaju 55 pobeda i 24 poraza.

Prate ih Oklahoma Siti Tanderi sa 54 pobede i 25 poraza, koji se takođe pitaju u ovoj trci, ali glavni duel biće u Koloradu.


Dok Jokić i ekipa budu vodili žestoku bitku sa Vukovima iz Minesote, Oklahoma će dočekati najlošiji tim Zapada San Antonio Sparse, gde već ima upisanu pobedu unapred.

Ko ovde izgubi, pada na treće mesto, a ko pobedi ide direktno na prvo.

Naravno, uz to da Oklahoma opravda ulogu apsolutnog favorita.

Koliko su ove dve ekipe ispred svih, uz OKC, govori da je Denver najbolji domaćin Zapada, a Minesota najbolji gost u ovoj konferenciji.

Ove sezone Nagetsi i Vulvsi sastali su se tri puta i dva puta je slavila Minesota, a jednom Denver.

U poslednjem meču je Minesota deklasirala u gostima Denver (111:98), uprkos 32 poena, 10 skokova i pet asistencija Jokića.

Imaćemo i duel gotovo sigurno najkorisnijeg igrača regularnog dela NBA sezone Nikole Jokića i sigurno defanzivca godine Rudija Gobera.


U centru pažnje biće i najbolji igrač Minesote Entoni Edvards, ali i Džamal Marej koji ovu utakmicu ne propušta, za razliku od prošle.

Ove dve ekipe napravile su veliko rivalstvo još iz vremena kada je Džimi Batler igrao za Minesotu i kada su ih Vukovi tada izbacili iz plej-ofa.

Godinama traje rivalstvo, prošle godine ih je Denver pobedio rezultatom 4:1 u prvoj rundi plej-ofa, a sada su u borbi za vrh Zapada.

I oba tima će hteti prvo mesto, kako bi izbegli nekog od neugodnih rivala sa sedme pozicije, što mogu da budu Finiks Sansi, Los Anđeles Lejkersi, Sakramento Kingsi...

Glas javnosti / S08S 

BONUS VIDEO


SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR