Glas Javnosti

Jokić dominirao, ali Denver ipak pao pred Klipersima

Košarka
Autor: Glas javnosti

Nikola Jokić zabeležio je 129. tripl-dabl u karijeri, prebacivši magičnu granicu od 14.000 poena u NBA ligi.

Ipak, ni nova vanserijska partija srpskog košarkaškog genija nije pomogla Denveru da ostane neporažen u Holivudu od Los Anđeles Klipersa tesnim rezultatom 102:100.

As Nagetsa pričao je na konferenciji za medije u uzrocima poraza, istakavši da su „prazni minuti“ kada ekipa nije postizala poene uticali na konačan epilog.

Imao je Nikola Jokić šut za pobedu, pokušao je trojkom da donese preokret u poslednjem napadu, ali je bio neprecizan. Prethodno je upravo Somborac na 57 sekundi pogodio za tri i približio svoj tim sa 102:97, na 102:100, ali je to bilo sve od aktuelnih šampiona NBA lige u Los Anđelesu.

Iako je Srbin probio magičnu cifru od 14.000 poena u američkoj ligi, jasno je da mu to nije bilo bitno, koliko ga je zaboleo poraz. Pohvalio je Jokić Kliperse, za koje je rekao da igraju timsku košarku. S druge strane, on nije imao adekvatnu podršku saigrača.



„Oni su talentovan tim, talentovana grupa ljudi. Odlično znaju šta rade i zaustavili su nas u nekoliko situacija. Imali smo prednost u prvoj četvrtini, onda su oni preokrenuli i mi smo bili primorani da ih jurimo. Stali smo u tranziciji, nismo pogađali. To su ti sitni detalji. Imali smo priliku da pobedimo, nismo je iskoristili“, rekao je Jokić posle meča.

Denver je trenutno drugoplasirani tim Zapadne konferencije s tendencijom da sklizne i na treću poziciju, jer Oklahoma ima meč manje i pobedu manje. Prvoplasirana Minestoa ima pobedu više od Denvera uz utakmicu manje.

Nagetsi su u 77 utakmica u dosadašnjem regularnom delu NBA lige zabeležili 53 pobede i 24 poraza.

Glas javnosti /S04S 

BONUS VIDEO


SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR