Glas Javnosti

ABA LIGA PRIZNALA: SUDIJE POGREŠILE na utakmici Partizan-Igokea

Košarka
Autor: Glas javnosti

Posle utakmice u kojoj je Igokea pobedila ekipu Partizana u Beogradu, oglasili su se iz ABA lige i priznali da su sudije napravile kardinalnu grešku na pomenutom meču.

Naime, kako kažu čelnici regionalnog takmičenja, arbitri su na 2:20 do kraja meča morale da sude nesportsku ličnu grešku igraču Partizana Zeku Ledeju.

"U sedmom kolu ABA lige sudijska komisija ABA lige je utvrdila grešku sudija na meču između Partizana i Igokee. Sudisjka komisija ABA lige izdaje saopštenje povodom situacije koja se desila na 2 minuta i 20 sekundi pre kraja četvrte četvrtine kada su sudije, tokom igre, ali takođe nakon pregledanja snimka, dodelile ličnu grešku Zeku Ledeju, objašnjavajući svoju odluku kao situaciju gde je "defanzivni igrač pokušao da dođe do lopte".

Ovo nije bila dobra odluka. Košarkaš Partizana sa brojem dva na dresu Zek ledej je trebalo da dobije nesportsku ličnu grešku u skladu sa košarkaškim pravilima, članom 31.1.1. kriterijumom broj 2 "nepotrebno jak kontakt koji igrač pravi u nameri da dođe do lopte koja je kod protvinika", navodi se u saopštenju.

Podsećanja radi, Igokea je pobedila 91:89 u dramatičnoj završnici što je bio drugi poraz Partizana ove sezone u regionalnom takmičenju.

Glas javnosti/V02S

BONUS VIDEO


SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR