Glas Javnosti

UHAPŠEN NAJTRAŽENIJI ČOVEK U GRČKOJ: Pripremao USTAŠKE huligane za napad na grčke navijače

Fudbal
Autor: Glas javnosti

Pošto je juče grčka policija uhapsila navijača koji je učestvovao u neredima u kojima je ubijen Michalis Kacuris, izlaze novi detalji o njemu.

Reč je o navijaču Panantanaikosa (43) kojeg je policija identifikovala putem video snimka. On je ranije učestvovao u raznim navijačkim incidentima, a jednom je prilikom i sam bio povređen u tuči.

Policija smatra da je upravo on imao vodeću ulogu u napadu u Novoj Filadelfiji. Podaci pokazuju da je bio u direktnom kontaktu sa Hrvatima, te da je od samog početka jedan od organizatora napada. Grčke vlasti su zaključile da je upravo on hrvatskim huliganima pokazao kako doći u Grčku i u Atinu, a ne isključuju mogućnost ni da je on snabdevao Hrvate noževima, palicama, pajserima i bakljama.

Prilikom pretresa njegove kuće pronađeni su i oduzeti kompjuter, bejzbol palice, kacige, mobilni telefon i vizir, navodi se u saopštenju grčke policije, prenosi portal Protothema.



Grčki mediji javljaju da još nije raspisana poternica za navijačem koji je svoje učešće u tim neredima objavljivao na društvenim mrežama. Njegovo je ime na velikom spisku umešanih u napad ispred stadiona.

U okviru istrage upoređuje se genetski materijal uhapšenih s onim na zaplenjenim predmetima, ali za sada nema podudaranja s genetskim materijalom ubijenog 29-godišnjaka navijača AEK-a Mihalisa Kacurisa.

Uhapšeni raspoređeni u 16 zatvora

Navijač AEK-a Mihalis Kacuris je ubijen, a osam osoba ranjeno u napadu navijača Dinama na pristalice atinskog kluba u noći između 7. i 8. avgusta, uoči utakmice trećeg kola kvalifikacija za Lige Šampiona.

Podsećamo, grčke vlasti su odredile zatvore za svih 105 huligana, većinom Hrvata, dvojicu Grka i jednog Albanca, koji su uhapšeni pod sumnjom da su učestvovali u ubistvu Kacurisa. Uhapšeni su raspoređeni u 16 različitih zatvora u Grčkoj.





Glas javnosti/B06S

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR