Glas Javnosti

UEFA OSTAJE BEZ PREDSEDNIKA: Čeferin najavio da odlazi

Fudbal
Autor: Glas javnosti

„Ne mogu više, umoran sam“

Aleksander Čeferin, predsednik UEFA, neće se kandidovati za novi mandat na čelu evropske kuće fudbala.

Čeferin je tu odluku saopštio na kongresu UEFA u Parizu.

Iako je bilo najava da bi mogao da ostane bar još četiri godine nakon što je promenjen statut UEFA, od toga neče biti ništa, pošto se Slovenac neće kandidovati kada mu 2027. istekne mandat:


„Neću se kandidovati na izborima 2027. godine, ali Statut je morao da bude promenjen jer je prethodni bio nejasan. Legalno, mogao bih da vodim ovu organizaciju do 2031, ali se povlačim jer sam umoran od od kovida, od dva rata, od Superlige i lažno samoporklamovanih moralnih autoriteta koji su moralni samo kada se to tiče njihovih ličnih interesa“, izjavio je predsednik Evropske fudbalske unije (UEFA) Aleksandar Čeferin u obrazlaganju odluke.

Potom se osvrnuo i na brojne probleme koji su obeležili prethodnih nekoliko nedelja, kada je UEFA ostala i bez direktora fudbala, Zvonimira Bobana.


„UEFA je podeljena, pročitao sam, nema popravke. Možda sam naivan, ali nadam se da su oni koji su to pisali ber malo posramljeni nakon ovog glasanja. Statut je morao da bude promenjen, a mnogo se o tome pisalo, a da mi niko nije postavio niti jedno pitanje. Ja sam advokat, a ti tekstovi su bili o meni. Čudno je da me niko ništa nije pitao. Da li je u redu, ostavljam vama“, istakao je Čeferin.


Glas javnosti/N07S

BONUS VIDEO


SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR