Glas Javnosti

Tuhel nazvao odbranu Bajerna "harakiri"

Fudbal
Autor: Glas javnosti

Bajern se oprašta od titule u Bundesligi, što je potvrdio i remi sa Frajburgom, a trener Tomas Tuhel se poslužio poređenjem sa samurajskim činom samoubistva kako bi objasnio kako je izgledala odbrana njegovog tima u tom meču.

Bajern ima sedam bodova manje od Bajera, koji drži prvu poziciju na tabeli. Da se ne približe prvoplasiranoj ekipi doprinela ipodela bodova sa Frajburgom, sa kojim su odigrali 2:2.

- Bili smo potpuno bez strukture i totalno nedisciplinovani. Veoma smo loše krenuli i prosto smo pozivali rivala da napravi kontranapade. Niko nije predviđao kada počinje proces tranzicije. Jasno je bilo da smo morali da igramo sa drugačijom emocijom i drugačijom vrstom odlučnosti - rekao je Tuhel.

 

U odbrani su, kako je rekao, izvršili harikiri.

- Ponekad smo u odbrani pravili harakiri! Imali smo faze u kojima je naš centralni bek bio iza ‘fulbeka’. Radili smo stvari koje nikada nismo radili na treninzima, čak nismo ni pričali o tome. Stajali smo na terenu kao da je 85. minut, a gubili smo 1:0. Drugo poluvreme je bilo okej, ali prvo je jednostavno bilo nedovoljno ako neko želi da pobeđuje. Jednostavno, razlika u nastupu u dva poluvremena bila je prevelika da bismo došli do tri boda.

Bavarci u sledećem kolu dočekuju Majnc.

BONUS VIDEO


SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR