Glas Javnosti

Skaloni napušta klupu Argentine

Fudbal
Autor: Glas javnosti

Selektor fudbalske reprezentacije Argentine, Lionel Skaloni najavio je da će podneti ostavku na ovu funkciju, prenose svetski mediji.

Fudbalska reprezentacija Argentine pobedila je u Rio de Žaneiru Brazil 1:0 u meču kvalifikacija za Svetsko prvenstvo 2026. godine, a jedini gol postigao je Nikolas Otamendi u 63. minutu.

"Hteo sam da kažem jednu stvar... Moram u ovom trenutku da razmislim o dosta toga. Moram da razmislim o tome šta ću da učinim. Nije ovo moj odlazak, ali moram da razmislim. Teško je nastaviti pobeđivati. Naši igrači zaslužuju trenera, koji će da im pruži maksimalnu energiju. Reći ću to predsedniku Saveza i igračima", rekao je Skaloni na konferenciji za medije.


On je potom napustio konferenciju za medije, pošto nije želeo da odgovara na pitanja novinara, a argentinski mediji navode da je Skaloni potom zamolio svoj stručni štab da se vrate na teren kako bi se zajedno fotografisali.

"U euforiji i slavlju smo dobili tu vest. Bio je to šok. Moraćemo da razgovaramo sa selektorom, nadam se da će da bude smireniji. Ovo je bila teška nedelja za nas", rekao je Otamendi.

Skaloni je selekciju Argentine preuzeo posle Mundijala 2018. godine, a u februaru je potpisao novi ugovor. On je selekciju Argentine vodio na 66 utakmica, ostvario je 48 pobeda, 12 remija i šest poraza, a sa nacionalnim timom osvojio je Kopa Ameriku 2021. i SP 2022. u Kataru.

BONUS VIDEO


SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR