Glas Javnosti

Predsednik FIFA: Nema govora o plavom kartonu!

Fudbal
Autor: Glas javnosti

Predsednik Međunarodne kuće fudbala (FIFA) Đani Infantino stavio je tačku na brojne spekulacije da će u profesionalni fudbal biti uveden plavi karton. Na slikovit način prvi čovek FIFA je otklonio sve dileme, poručivši da ideja od plavom kartonu dobija crveni karton, u prevodu – ništa od toga!

Međunarodni bord fudbalskih asocijacija (IFAB) dobio je na razmatranje proširena testiranja za plavim karton u nižim ligama, koji bi sudija pokazivao igračima zbog namernih faulova, kao i zbog nepoštovanja igre ili protivnika, posle čega bi bila izrečena sankcija od 10 minuta napuštanja terena, zatim i povratka na isti.



Ipak, FIFA na čelu sa predsednikom Đanijem Infantinom je odabila takvu mogućnost.

„Da budem krajnje jasan, crveni karton dajem ideji za plavi karton. Neće biti upotrebe plavih kartona na elitnom nivou. To je nepostojeća tema za nas, i FIFA se u potpunosti protivi plavim kartonima“, izjavio je iz Škotske Infantino, gde je FIFA nadomak Glazgova u Loh Lomondu održala sastanak.
Protiv ideje o plavim kartonima u fudbalu bio je i veliki broj vodećih trenera, fudbalera, kao i navijača. Čelnici FIFA su izjavili da su voljni da saslušaju brojne predloge, ali da žele da sačuvaju tradiciju fudbala i svu onu draž koju sa sobom nosi.

BONUS VIDEO


SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR