Glas Javnosti

PORAZ IZAZVAO HAOS U REDOVIMA CRVENO-BELIH: Terzić otkrio kada stiže Milojević!

Fudbal
Autor: Glas javnosti

Rekao sam Baharu da će mu Zvezda dati sve sem vremena!

Na konferenciji za medije, koja je najavljena kao “hitno obraćanje Zvezdana Terzića” generalni direktor Crvene zvezde saopštio je zašto je otpušten dosadašnji trener Barak Bahar i rekao da će Izraelca zameniti Vladan Milojević.


– Nismo ispunili planove, izvinjavam se navijačima. Kad nema rezultata prvo strada trener. Rastajemo se kao prijatelji. Hoću da demantujem da moramo da platimo penale, da se zaštitio klauzulom. Ugovor je bio na tri godine. Imaće pravo da prima platu dok ne nađe novi posao. On će ubrzo naći novi klub i prestaće naša obaveza plaćanja – rekao je Terzić.

On je dodao da Crvena zvezda nije imala sreće u dve najvažnije utakmice jesenjeg dela sezone.


– Nismo materijalizovali bolju igru protiv Jang bojsa. Nije nas pratila sreća, možemo da konstatujemo da je napravljen neuspeh u Ligi šampiona. Kvote pred derbi govorile su koliko je Zvezda bolja od Partizana, na žalost nismo pobedili. Zbog te dve utakmice, možemo da okarakterišemo ovu jesen kao neuspešnu. Bahar je kao pošten čovek sagledao sve stvari i rekao da bi trebalo da se raziđemo – objasnio je prvi čovek kluba iz Ljutice Bogdana.

Terzić je zatim priznao da je odgovoran za neuspehe, ali i da mu pripadaju zasluge za uspehe kluba.


– Ja sam najodgovorniji i uvek sam ja kriv kao čovek koji donosi odluke. Saradnike sam ja birao. Prvi put kad ne bude Zvezda šampion, podneću ostavku. Ja sam vrh piramide, nešto nije funkcionisalo u mom sistemu. Sve uspehe pripisujem sebi, ljudi zaboravljaju da je kad sam došao klub bio pred raspadom i bankrotom. Imam osećaj kao da su se neki probudili iz zimskoj sna, pa kažu: „A, Endiaje“. Ja ih pitam: „A, sedam titula, tri Lige šampiona, uspešni prolazi UEFA monitoringa, perfektno poslovanje sa nulom u sivoj zoni, tržišna vrednost tima od 72 miliona evra po Transfermarktu“. Za to sam zaslužan. Ne želim da delim odgovornost – izjavio je Zvezdan Terzić, a potom otkrio da je Vladan Milojević jedini kandidat da zameni Bahara:

– Vladan Milojević je jedini kandidat. Danas očekujemo sastanak sa njegovim agentom, sve ide u pravcu da će sutra u 13 časova biti promovisan u trenera. Da je Bahar pobedio u derbiju, naravno da bi ostao trener.


Terzić je još jednom ponovio da je jedan od najuspešnijih rukovodilaca u istoriji kluba.

– Možete da kritikujete ovo rukovodstvo, ali niko ne može da mi oduzme sedam titula i to da smo preuzeli klub pred raspadom i bankrotom. Jedan sam od najuspešnijih rukovodilaca u istoriji kluba – rekao je generalni direktor crveno-belih i dodao da će Zvezda na kraju sezone biti šampion, što će biti osma titula za deset godina koliko je u klubu.


Prvi čovek Zvezde na kraju je rekao da klub ima ponude za prodaju pojedinih igrača.

– Imamo ozbiljne razgovore i ponude za Glazera, Ivanića, Bukarija, Krasoa. Uvereni smo da će Nedeljković i Mijatović vredeti više. Kad su nas pitali kolika je cena, rekli smo da nećemo da pričamo na tu temu – saopštio je Terzić i napomenuo da će Dragović ostati u Crvenoj zvezdi do juna.


Glas javnosti/D01S 

BONUS VIDEO


SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR